Картопляне пюре, як в найкращому ресторані: головні секрети приготування ніжної страви

Знаючи їх, ваша страва буде довершеною

Картопляне пюре – улюблена їжа і дорослих, і малих. Часом пюре виходить забитим і геть не апетитним. Проте, знаючи ресторанні хитрощі, ваша картопля буде ніжною, без грудочок і матиме повітряну текстуру.

Основні принципи і техніки приготування пюре:

  1. Для початку картоплю варять у шкірці, щоб вода не проникала всередину.
  2. Після варіння картоплю чистять у гарячому вигляді та пропускають через м’ясорубку.
  3. Отриману масу викладають у каструлю та на слабкому вогні видаляють якомога більше вологи. 
  4. Вершкове масло повинне бути холодним: чим холодніше масло, тим пишніша текстура пюре. Його нарізають маленькими кубиками та поступово вмішують у картоплю. 
  5. Молоко та вершки перед використанням нагрівають до гарячого стану і також вводять у картоплю після масла. 
  6. Отриману картопляну масу перетирають через сито, а також збивають вінчиком, щоб отримати повітряну текстуру. 
  7. Для блиску пюре доповнюють оливковою олією. 

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook