Картопля з хрусткою скоринкою без фритюру: простий трюк із борошном, який роблять шефи

Про метод «трьох ложок»

Картопля зі скоринкою – це улюблена страва багатьох. Але у мало кого виходить вдала страва. Є один перевірений спосіб, яким користуються шефи.

Треба «щит з борошна».

Картоплю нарізають, як душа забажає: кружечки, часточки, брусочки. Головне — замочити її в холодній воді хвилин на 15. Щоб пішов зайвий крохмаль. Інакше не вийде скоринка — все злипнеться.

Після — просушити. Насухо. Це найважливіший крок для досягнення хрусткості.

Будь-яка залишкова волога на поверхні картоплі призведе до того, що борошно не прилипне рівномірно, олія буде «стріляти», а найголовніше — волога знизить температуру олії та змусить картоплю паритися, а не смажитися.

У глибокій мисці — борошно. 2-3 столові ложки на 500-700 грамів картоплі буде цілком достатньо.

 

 

Додати сіль.

 

 

 

Улюблені спеції — паприку, часник, чорний перець. Можна дрібку куркуми — для кольору.

 

 

Перемішати.

Для зручності та рівномірного покриття можна помістити суху картоплю і борошняну суміш у великий пакет із застібкою або контейнер з кришкою і кілька разів енергійно струсити. Переконайтеся, що кожен шматочок покритий.

Смажити краще порційно. Олія — розпечена. Не кипляча, але близько. Кидаєте — і не чіпаєте перші хвилини. Потім акуратно перевернути. Смажити до рум'яності.

Важливий момент — викладати на паперові рушники. Щоб пішла зайва олія. І одразу — на стіл. Хрустка, рум'яна, ароматна.

Джерело: Ukr.Mediа

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook