Картопля в мундирі по-валлійськи. Страва, яка підкорює з першого погляду (РЕЦЕПТ)

На приготування цього шедевру знадобиться 15 хв

Британська шеф-кухарка розповіла, як приготувати просту, але дуже апетитну та смачну страву з картоплі. Анджела Хартнетт, удостоєна зірки Мішлен, регулярно ділиться авторськими рецептами досить простих, але ситних й апетитних страв. Цього разу вона розповіла, як приготувати картоплю по-валлійськи, запечену з сиром.

— Ця запечена картопля по-валлійськи — справжні ласощі! Мій друг напередодні Нового року часто готує печену картоплю з ікрою, але маю простішу версію картоплі до святкового столу, — розповідає шефиня.

Приготування картоплі від Анджели Хартнетт займає близько 15 хв (але зважайте, що до того картопля має вже хоч трохи пропектися, а начинка - бути готовою).

Інгредієнти (на 2 порції):

  • Картопля - 5 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст.л.
  • Вершкове масло - 30 г
  • Борошно - 30 г
  • Сир Чедер - 200 г
  • Пиво (за бажанням) - 3 ст.л.
  • Зелена цибуля - до смаку
  • Часник - 1 ст.л. (чавлений)
  • Сметана - 200 г
  • Гірчичний порошок - 1 ч.л.
  • Яєчний жовток - 1 шт.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200℃.
  2. Натріть оливковою олією нечищені, але помиті картоплини, проткніть вилкою в декількох місцях і відправте в духовку приблизно на 1 год.
  3. Поки картопля запікається, займіться соусом. Розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте до нього борошно і варіть ще близько 1 хв, постійно помішуючи. Суміш має стати пастоподібною та злегка золотистою. Вимкніть вогонь і поставте остигати на 5 хв.
  4. Додайте в каструлю чедер та пиво, поставте суміш на слабкий вогонь.
  5. Коли сир почне танути, додайте зелену цибулю, гірчицю та яєчний жовток і готуйте кілька хвилин, постійно помішуючи, доки суміш не загусне і не відійде від стінок каструлі.
  6. Зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути.
  7. Коли картопля буде готова – дістаньте її з духовки.
  8. У центрі кожної картоплини зробіть глибокі надрізи у вигляді хреста і влийте туди соус.
  9. Відправте картоплю назад до духовки і запікайте до утворення золотистої скоринки.
  10. Змішайте нарізаний часник і сметану і полийте сметанним соусом готову картоплю як топінгом.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook