«Картопля у банці»: смачна і ситна страва, яку легко приготувати (РЕЦЕПТ)

Таку смакоту можна і на обід, і на вечерю готувати

«Картопля, сало, трішки фантазії — і смачна вечеря готова». Так описує свій рецепт фуд-блогерка Марія Макарчук.

Картопля у банці може бути як повноцінною стравою, так і гарніром

Інгредієнти:

  • картопля — 1,5 кг
  • сало — 200 г
  • цибуля — 1 шт.
  • сіль, перець — до смаку
  • розмарин — 2 г
  • вершкове масло — 20 г
  • банка 0,5 л — 4 шт.

Приготування:

Картоплю нарізати тонкими кружечками, цибулю — півкільцями, сало нарізати тонкими скибочками. Посолити, поперчити, додати розмарин — все добре перемішати.

Банки змастити вершковим маслом та щільно напакувати картоплею, викласти зверху кілька шматочків сала. Накрити кожну банку фольгою.

Відправити у ще холодну духовку, увімкнути вогонь на 180°C, випікати 60-80 хв.

Обов'язково Вимкнути духовку і відкрити дверцята на 5 хв, залишити картоплю трішки охолонути (щоб банка не тріснула від перепаду температур).

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook