Картопля по-сільському: класичний рецепт улюбленої бульби

З цим рецептом впорається навіть початківець

Картопля по-сільському – це чудова альтернатива картоплі фрі або смаженій картоплі. Вона виходить м'якою всередині, з хрумкою скоринкою, пряним смаком та ароматом. Така картопля стане чудовим гарніром до м'яса чи риби або подайте її як самостійну страву з різними соусами.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • паприка солодка - 1 ч. л.
  • куркума - 1/4 ч. л.
  • часник сушений - 1/4 ч. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль - 1 ч. л.
  • олія для смаження

Картоплю ретельно очистьте та промийте. Наріжте вздовж на довгі часточки середнього розміру. Перекладіть до великої миски.

В ємності змішайте паприку, куркуму, часник, чорний мелений перець і сіль. Додайте олію та перемішайте. Залийте картоплю і знову добре перемішайте.

На деку, застеленому пергаментним папером, рівномірно розподіліть часточки картоплі шкіркою донизу на відстані одна від одної.

Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин. Подавайте гарячою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook