Картопля по-французьки з м’ясом у духовці (РЕЦЕПТ)

У цю страву можна додавати будь-які інгредієнти: гриби, соуси, спеції, овочі, зелень

Дилетанти в питаннях кулінарії можуть вирішити, що картопля по-французьки готується дуже довго.

Однак все набагато простіше і виходить дуже смачний обід.

Інгредієнти:

  • Майонез або сметана – 0,2 л;
  • свинина – 0,5 кг;
  • спеції;
  • картопля – 0,8 кг;
  • сир голландський – 150 г;
  • цибулина;
  • томати сушені – 1 ч. л.

Очищену цибулю нарізати півкільцями, картоплю – кружечками. Картоплю посолити, приправити спеціями, змастити майонезом або сметаною і залишити на 10 хвилин.

Свинину розрізати на 7-10 шматочків, відбити і присипати спеціями. Відбивні розділити на 2 частини, щоб скибочки були ще менші і швидше пропеклися.

На дно форми для запікання викласти 1/3 картоплі, потім два шари м’яса, 1 шар цибулі, 1/3 картоплі, знову шари м’яса і цибулі, потім закрити картоплею.

Закрити форму фольгою і запікати у духовці при 200 градусах 20 хвилин, потім зняти фольгу і запікати ще 30 хвилин.

Потім посипати все тертим сиром і поставити у духовку ще на 5 хвилин.

Готову картоплю присипте свіжою зеленню.

Смачного!

Джерело - radka.in.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook