Кабачки: страви на кожен день (РЕЦЕПТИ)

Апетитні і різноманітні кабачки

Літо — це не тільки сезон полуниці та кавунів, а й смачних кабачків. З них можна готувати багато приголомшливих страв, які не тільки порадують своїм смаком, але і є дуже легкими в приготуванні.

Суп-пюре з цукіні

Інгредієнти:

2 - кабачка (цукіні),

3 - картоплини,

1- цибулина,

1 - морква,

зелень (кріп, петрушка),

2 - зубки часнику,

2 - ст. ложки олії,

1 - ст. ложка вершкового масла,

1- лавровий лист,

2 - горошини духмяного перцю,

чорний мелений перець за смаком,

сіль за смаком,

1 л - води (бульйону).

Кабачки порізати дрібними кубиками і невелику частину відкласти. Картоплю також порізати кубиками. Цибулю - півкільцями. Часник пропусти через часничницю. Подрібнити зелень.
У сотейнику розігріти олію і підсмажити цибулю і часник 5 хвилин. Потім покласти туди кабачки ще на 5 хвилин. Додати картоплю, перемішати і обсмажити іще 2-3 хвилини.
Залийте овочі гарячою водою (бульйоном), додайте спеції, перемішайте, готуйте під кришкою приблизно 15 хвилин на маленькому вогні. Наприкінці додати зелень.
Відкладені кабачки присолити і обсмажити на вершковому маслі 3-4 хвилини.
Блендером подрібнити кабачковий суп.
Готовий кабачковий суп-пюре розлити по тарілках, додати обсмажені кабачки і прикрасити зеленню. Подавати із домашніми сухариками, сметаною чи вершками.

Соте із кабачків і курки

Інгредієнти:

500 г - курячого філе,

2 - кабачка (цукіні),

1 - цибулина,

1 - болгарський перець,

2 - зубки часнику,

2 ст. ложки - олії,

1 ч. ложка - соєвого соусу,

щіпка цукру,

щіпка каррі,

щіпка меленого коріандру,

чорний мелений перець за смаком,

сіль за смаком.

Куряче філе нарізати невеликими шматочками. Кабачки і цибулю нарізати кубиками. Болгарський перець - соломкою.
На розігрітій сковороді або в сотейнику в олії обсмажити невеликими порціями куряче філе з усіх боків 2-3 хвилини до рум'яної скоринки.
Цибулю і часник спасерувати на розігрітій олії 5 хвилин. Додати болгарський перець і, помішуючи, обсмажити до напівготовності. Потім покласти кабачки і обсмажити до м'якості 3-5 хвилин.
Додати до овочів курку, спеції, цукор, сіль і соєвий соус. Акуратно перемішати, зменшити вогонь і готувати ще 3-5 хвилин.

Салату з кабачків, помідорів і козячого сиру

Інгредієнти:

50 г - козячого сиру,

200 г - кабачків (цукіні),

200 г - помідорів,

пучок салату,

половинка лимона,

2 ст. ложки - оливкової олії,

чорний мелений перець за смаком,

сіль за смаком.

Кабачки нарізати тонкими поздовжніми пластинами. Помідори нарізати часточками. Листя салату крупно порвати. Козячий сир покришити невеликими шматочками. З лимона зняти цедру і вичавити сік.
Змастити кабачки оливковою олією і порційно обсмажити на сковороді-гриль по 2 хвилини з кожного боку. Наприкінці посолити і поперчити.
Розкласти листя салату по тарілках, обсмажені цукіні і помідори, посипати сиром, лимонною цедрою, посолити, поперчити, збризнути лимонним соком і оливковою олією.

Кабачкове смузі

Інгредієнти:

1 - кабачок,
1 - огірок,
кілька гілочок кропу, листочки м'яти або меліси,
1 ч. ложка - меду,
сіль за смаком.

Овочі і зелень ретельно помити. Кабачок, огірок і кріп порізати, додати мед і сіль за смаком, подрібнити блендером до однорідної маси. Розлити смузі по склянках, прикрасити листочками м'яти або меліси.

Кабачкові мафіни

Інгредієнти:

1- цукіні,
1 склянка - борошна,
1 - яйце,
130 мл - молока,
50 г - вершкового масла,
30 г - мигдалю,
7 г - розпушувача,
1 ст. ложка - цукру,
сіль за смаком.

Кабачок натерти на крупній тертці. Мигдальний горіх підсушити і подрібнити.
Змішати тертий кабачок, горіхи і просіяне борошно з розпушувачем і сіллю.
Яйце, молоко, розтоплене вершкове масло і цукор збити міксером.
З'єднати молочну та кабачкову масу, перемішати.
Перекласти тісто в змащені вершковим маслом формочки для випікання і відправити у розігріту до 180°С духовку. Випікати кабачкові мафіни 25-30 хвилин.

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook