Кабачкові «Кільця Чилі» на зиму: їх з’їдять у першу чергу, бо дуже смачно
Кабачки виходять щільні і не розвалюються
Пропонуємо вам приготувати ідеальну закуску на зиму. Її можна подавати і до святкового столу, і просто їсти як основну страву. Через свою «кільцеву» форму кабачки не розламуються, а завдяки соусу виходять злегка гостренькі.
Це якраз те що треба на закуску або до картоплі з м’ясом!
Інгредієнти:
- Кабачки – 1,2 кг
- Солодкий перець – 2 шт
- Вода – 1 л
- Цукор – 70 г
- Сіль – 30 г
- Гострий чилі кетчуп – 150 г
- Томатна паста – 200 г
- Часник – 6 зуб.
- Кріп – невеликий пучок
- Лавровий лист – 2 шт
- Оцет 9% – по 0,5 ст.л. у банку
Кабачки чистимо і нарізаємо на кружечки. Далі будь-яким зручним способом вирізаємо серцевину. Цього можна взагалі не робити, але кільця кабачків щільні та не розкисають у процесі зберігання. М’якуш потім можна пустити на оладки.
Закладаємо кабачки в каструлю, заливаємо кип’ятком, залишаємо на 2-3 хвилини, а потім відкидаємо на друшляк.
У чисту каструлю вливаємо воду, всипаємо сіль, цукор, додаємо гострий чилі-кетчуп, томатну пасту, болгарський перець дрібним кубиком та тертий часник. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 2-3 хвилини.
Як тільки все закипіло, додаємо пучок нарізаного кропу, закладаємо лавровий лист, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Беремо чисті сухі баночки, у кожну вливаємо оцет, закладаємо кабачки, заливаємо все це маринадом до верху і прикриваємо кришками.
На дно каструлі кладемо рушник, ставимо банки, заливаємо гарячою водою до плічок і стерилізуємо 15 хвилин на помірному вогні.
Після стерилізації банки щільно закручуємо кришками, ставимо дном нагору і прибираємо під «шубу» до повного охолодження.
Закуска добре зберігається як в холоді, так і при кімнатній температурі.
Смачного!
Джерело: zhyttia
Радіо Трек: НОВИНИ