Кабачки в цьому клярі їстимуть навіть ті, хто їх терпіти не може: шикарний рецепт

Сезонний овоч можна приготувати смачно

Сезон кабачків - у розпалі. Господині їх смажать, консервують, маринують і тушкують популярний овоч. Спробуйте приготувати кабачки в клярі - ця страва завоювала серця навіть тих, хто скептично до них ставиться. 

Смажені кабачки в клярі з сиром

Інгредієнти:

  • 2 – кабачки;
  • шматочок – твердого сиру;
  • 2 – яйця;
  • 3 столові ложки – сметани;
  • 3 столові ложки – борошна;
  • олія, сіль, перець.

Потрібно нарізати кабачок кружечками, товщиною по 1 см. Потім у миску вбити яйце, посолити, поперчити, збити виделкою. Додати сметану і натерти сир.

На окрему тарілку висипати борошно.

Перемішати яєчну суміш, занурюючи кожен шматок кабачка в кляр, потім у борошно, посмажити овоч на розігрітій сковорідці з олією.

Достатньо буде 3-5 хвилин з кожного боку на середньому вогні.

Смажені кабачки за рецептом №2

Інгредієнти:

  • 2 – кабачки;
  • 4 столові ложки – борошна;
  • 2 – яйця;
  • кріп, олія, сіль, перець.

Кабачки в шкірці помити під проточною водою, нарізати кружечками завтовшки 1-2 см.

У миску вбити яйце, посолити, поперчити, всипати борошно. Усе це ретельно перемішати виделкою, злегка збиваючи. Додати подрібнений кріп.

Розігріти сковороду, змащену олією, кабачки занурити в кляр, потім швидко покласти на розпечену поверхню. Смажити по 3-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook