Італійський пиріг панетоне – найкраща заміна звичної паски до Великодня

Рецепт, який легко повторити

Незвичайний італійський пиріг панетоне був уперше приготовлений у спекотному Мілані. У свідомості італійців панетоне нерозривно пов'язані з великими церковними святами. Раніше ці ласощі пекли переважно на Різдво.

Зараз без нього не обходиться і Великдень.

Популярна ця випічка і в Україні, люди часто купують панетоне у супермаркетах. А винахідливі господині намагаються приготувати такий пиріг власноруч.

Пропонуємо вам рецепт, за яким у вас вийде якісний аналог італійської випічки.

Інгредієнти:

  • 620 г – борошна
  • 250 г – цукатів
  • 230 г – вершкового масла
  • 220 г – цукру
  • 40 г – пресованих дріжджів
  • 270 мл – молока
  • 100 мл – гарячої води
  • 100 мл – коньяку
  • 14 – яєчних жовтків
  • 2 ст. л. – меду
  • 3 краплі – ванільної есенції

Промити і ретельно висушити цукати. Залийте їх коньяком і гарячою водою, затягніть харчовою плівкою і залиште так на дві години.

В окремому посуді змішайте 100 мл гарячого молока, дріжджі та столову ложку цукру. Додайте борошно, поки суміш не зрівняється густиною зі сметаною.

Дайте опарі 10 хвилин настоятися.

Тим часом в іншому посуді змішайте просіяне борошно, цукор і сіль.

2-3 хвилини збивайте жовтки міксером, після цього влийте їх в опару і перемішайте. У посудину з борошном, цукром і сіллю додайте суміш жовтків і опари, потім відправте туди вершкове масло і вимішайте тісто до однорідності.

Тепер додайте у тісто мед, ще раз вимішайте і додайте цукати чи родзинки і ваніль.

Залиште тісто підходити на 2 години. Потім розподіліть його по формочках, щоб тісто заповнювало 1/3.

Дайте тісту знову підійти, але воно повинно доходити до краю форми десь на 2 см.

Випікайте панетоне пів години при температурі 180 градусів.

Ось і все, італійський пиріг панетоне готовий.

Смачного!

Джерело: vazhnoznat

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook