Історія про сливовий пиріг, яка повторюється щороку (+РЕЦЕПТ)

У The New York Times завжди по особливому чекають на сливовий сезон 

Історія сливового пирога у The New York Times почалася у 1983 році. 

На початку вересня тодішня редакторка Меріан Беррос вперше опублікувала в газеті рецепт дуже простого сливового пирога, який їй дала Лоїс Левіна, співавторка кулінарної книжки «Елегантно, але легко». Публікацію розмістили в лівому нижньому кутку на сторінці зі знижковими купонами й короткою заміткою, що наближається сезон італійських слив, які як раз можна було купити за низькою ціною, пише ТСН.

Тоді у редакції й спрогнозувати не могли, що рецепт стане головним хітом видання. Але після публікації шанувальники завалювали редакцію листами, тож Меріан Беррос вирішила передрукувати рецепт наступного року в той самий час. Історія повторювалася до 1989 року, поки редактори газети не вирішили, що час покласти край цьому божевіллю.

Щороку газета отримувала купи листів від читачів: 

- Чи не настав час надрукувати рецепт сливового пирога?

- Ви збираєтеся друкувати рецепт сливового пирога?, — писали читачі.

У своїй колонці Меріан Беррос написала, що це дійсно востаннє, коли рецепт публікують у виданні й попросила читачів його нарешті вирізати. 

1989 року рецепт з'явився в газеті востаннє, але в трохи оновленій версії - в ньому замінили склянку цукру на три чверті склянки. Також він був надрукований трохи більшим шрифтом, ніж зазвичай, і обведений пунктирною лінією, щоб точно було зручніше вирізати. Але шанувальники були непохитні й продовжували вимагати публікації знову.

Літо минає, настає осінь. Ось у чому суть вашого щорічного рецепта. Не гнівайся на це, — написав один із шанувальників у своєму листі.

Тож рецепт і надалі продовжували друкувати у газеті, але в різних варіаціях: з іншими фруктами, ягодами, без яєць, без масла або з цілозерновим борошном.

Сама Меріан Беррос зараз на пенсії, але продовжує готувати пиріг за цим рецептом, ось тільки замість слив більше любить використовувати персики.

Рецепт знаменитого сливового пирога з The New York Times

Інгредієнти:

  • 1 склянка цукру (225 г)
  • ½ склянки вершкового масла (75 г)
  • 1 склянка пшеничного борошна (225 г)
  • 1 ч. л розпушувача
  • дрібка солі
  • 24 половинки сливи без кісточок
  • 2 яйця
  • цукор, лимонний сік і кориця для заправки

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів.
  2. Збийте вінчиком цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль, яйця і добре збийте знову.
  3. Викладіть тісто ложкою до форми. Покладіть половинки слив шкіркою вгору на тісто. Злегка притрусіть цукром і побризкайте лимонним соком, але тут потрібно орієнтуватися на солодкість фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою кориці.
  4. Випікати приблизно 1 годину. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook