Історія про сливовий пиріг, яка повторюється щороку (+РЕЦЕПТ)

У The New York Times завжди по особливому чекають на сливовий сезон 

Історія сливового пирога у The New York Times почалася у 1983 році. 

На початку вересня тодішня редакторка Меріан Беррос вперше опублікувала в газеті рецепт дуже простого сливового пирога, який їй дала Лоїс Левіна, співавторка кулінарної книжки «Елегантно, але легко». Публікацію розмістили в лівому нижньому кутку на сторінці зі знижковими купонами й короткою заміткою, що наближається сезон італійських слив, які як раз можна було купити за низькою ціною, пише ТСН.

Тоді у редакції й спрогнозувати не могли, що рецепт стане головним хітом видання. Але після публікації шанувальники завалювали редакцію листами, тож Меріан Беррос вирішила передрукувати рецепт наступного року в той самий час. Історія повторювалася до 1989 року, поки редактори газети не вирішили, що час покласти край цьому божевіллю.

Щороку газета отримувала купи листів від читачів: 

- Чи не настав час надрукувати рецепт сливового пирога?

- Ви збираєтеся друкувати рецепт сливового пирога?, — писали читачі.

У своїй колонці Меріан Беррос написала, що це дійсно востаннє, коли рецепт публікують у виданні й попросила читачів його нарешті вирізати. 

1989 року рецепт з'явився в газеті востаннє, але в трохи оновленій версії - в ньому замінили склянку цукру на три чверті склянки. Також він був надрукований трохи більшим шрифтом, ніж зазвичай, і обведений пунктирною лінією, щоб точно було зручніше вирізати. Але шанувальники були непохитні й продовжували вимагати публікації знову.

Літо минає, настає осінь. Ось у чому суть вашого щорічного рецепта. Не гнівайся на це, — написав один із шанувальників у своєму листі.

Тож рецепт і надалі продовжували друкувати у газеті, але в різних варіаціях: з іншими фруктами, ягодами, без яєць, без масла або з цілозерновим борошном.

Сама Меріан Беррос зараз на пенсії, але продовжує готувати пиріг за цим рецептом, ось тільки замість слив більше любить використовувати персики.

Рецепт знаменитого сливового пирога з The New York Times

Інгредієнти:

  • 1 склянка цукру (225 г)
  • ½ склянки вершкового масла (75 г)
  • 1 склянка пшеничного борошна (225 г)
  • 1 ч. л розпушувача
  • дрібка солі
  • 24 половинки сливи без кісточок
  • 2 яйця
  • цукор, лимонний сік і кориця для заправки

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів.
  2. Збийте вінчиком цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль, яйця і добре збийте знову.
  3. Викладіть тісто ложкою до форми. Покладіть половинки слив шкіркою вгору на тісто. Злегка притрусіть цукром і побризкайте лимонним соком, але тут потрібно орієнтуватися на солодкість фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою кориці.
  4. Випікати приблизно 1 годину. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень