Історія про сливовий пиріг, яка повторюється щороку (+РЕЦЕПТ)
У The New York Times завжди по особливому чекають на сливовий сезон
Історія сливового пирога у The New York Times почалася у 1983 році.
На початку вересня тодішня редакторка Меріан Беррос вперше опублікувала в газеті рецепт дуже простого сливового пирога, який їй дала Лоїс Левіна, співавторка кулінарної книжки «Елегантно, але легко». Публікацію розмістили в лівому нижньому кутку на сторінці зі знижковими купонами й короткою заміткою, що наближається сезон італійських слив, які як раз можна було купити за низькою ціною, пише ТСН.
Тоді у редакції й спрогнозувати не могли, що рецепт стане головним хітом видання. Але після публікації шанувальники завалювали редакцію листами, тож Меріан Беррос вирішила передрукувати рецепт наступного року в той самий час. Історія повторювалася до 1989 року, поки редактори газети не вирішили, що час покласти край цьому божевіллю.
Щороку газета отримувала купи листів від читачів:
- Чи не настав час надрукувати рецепт сливового пирога?
- Ви збираєтеся друкувати рецепт сливового пирога?, — писали читачі.
У своїй колонці Меріан Беррос написала, що це дійсно востаннє, коли рецепт публікують у виданні й попросила читачів його нарешті вирізати.
1989 року рецепт з'явився в газеті востаннє, але в трохи оновленій версії - в ньому замінили склянку цукру на три чверті склянки. Також він був надрукований трохи більшим шрифтом, ніж зазвичай, і обведений пунктирною лінією, щоб точно було зручніше вирізати. Але шанувальники були непохитні й продовжували вимагати публікації знову.
Літо минає, настає осінь. Ось у чому суть вашого щорічного рецепта. Не гнівайся на це, — написав один із шанувальників у своєму листі.
Тож рецепт і надалі продовжували друкувати у газеті, але в різних варіаціях: з іншими фруктами, ягодами, без яєць, без масла або з цілозерновим борошном.
Сама Меріан Беррос зараз на пенсії, але продовжує готувати пиріг за цим рецептом, ось тільки замість слив більше любить використовувати персики.
Рецепт знаменитого сливового пирога з The New York Times
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру (225 г)
- ½ склянки вершкового масла (75 г)
- 1 склянка пшеничного борошна (225 г)
- 1 ч. л розпушувача
- дрібка солі
- 24 половинки сливи без кісточок
- 2 яйця
- цукор, лимонний сік і кориця для заправки
Приготування:
- Розігрійте духовку до 170 градусів.
- Збийте вінчиком цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль, яйця і добре збийте знову.
- Викладіть тісто ложкою до форми. Покладіть половинки слив шкіркою вгору на тісто. Злегка притрусіть цукром і побризкайте лимонним соком, але тут потрібно орієнтуватися на солодкість фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою кориці.
- Випікати приблизно 1 годину. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.
Радіо Трек: НОВИНИ