Іран може стати непридатним для життя через потепління клімату та випари у Перській затоці (ФОТО)

Країна, яка підтримує агресію РФ, зіткнулася з природним катаклізмом

Серпень видався неймовірно гарячим для Ірану.

Як повідомляє The Washington Post, через аномальну спеку людям не лише важко там знаходитися на вулиці, а й просто дихати.

Пов'язано це з водами Перської затоки, що нагріваються й різко підвищують вологість.

Зазначають, що при збереженні поточного кліматичного становища регіон Перської затоки ризикує стати непридатним для життя вже в геть недалекому майбутньому.

ЩО ВІДОМО

Температура води Перської затоки сягнула 36,4 градуса за Цельсієм, через що регіон переживає період незвичної спеки та вологості. Поєднання обох чинників зробили проживання в Ірані нестерпним: тепловий індекс повітря в країні сягнув рекордної позначки, за якої люди можуть прожити на відкритому повітрі лише кілька годин.

  • На узбережжі Ірану у вівторок тепловий індекс досяг рекордних 80 градусів Цельсія, що переходить межі здатності людського тіла адаптуватися до температури навколишнього середовища.
  • Останніми тижнями в цьому регіоні індекси тепла регулярно перевищують 60 градусів, а ночі не приносять очікуваного полегшення.
  • У великих містах, таких як Абу-Дабі в Об’єднаних Арабських Еміратах і столиця Кувейту, після заходу сонця зберігається індекс тепла близько 48 градусів.

Аномальна спека не є для цієї території чимось незвичним, проте вона посилюється ще більше через глобальне потепління. Останніми днями температура поверхні вод Перської затоки піднялася до 36,4 градуса, що є максимальним показником за останні 20 років.

ПОДІБНЕ І В США?

Схожа ситуація спостерігається й у Флориді, США, та багатьох інших приморських регіонах. Океани, за винятком Тихого, що остигає, нагрілися до рекордних значень.

  • На початку серпня в іранській провінції Хузестан було оголошено двотижневий вихідний через стійку температуру в 48-50 градусів.
  • Також сильно нагрілося південноіракське місто Басра.
  • В Ахвазі, Іран, температура піднялася вище 51 градуса, що перевищує рекорд Азії, зафіксований у 2017 році.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook