Іран може стати непридатним для життя через потепління клімату та випари у Перській затоці (ФОТО)

Країна, яка підтримує агресію РФ, зіткнулася з природним катаклізмом

Серпень видався неймовірно гарячим для Ірану.

Як повідомляє The Washington Post, через аномальну спеку людям не лише важко там знаходитися на вулиці, а й просто дихати.

Пов'язано це з водами Перської затоки, що нагріваються й різко підвищують вологість.

Зазначають, що при збереженні поточного кліматичного становища регіон Перської затоки ризикує стати непридатним для життя вже в геть недалекому майбутньому.

Іранські посадовці б'ють тривогу

ЩО ВІДОМО

Температура води Перської затоки сягнула 36,4 градуса за Цельсієм, через що регіон переживає період незвичної спеки та вологості. Поєднання обох чинників зробили проживання в Ірані нестерпним: тепловий індекс повітря в країні сягнув рекордної позначки, за якої люди можуть прожити на відкритому повітрі лише кілька годин.

  • На узбережжі Ірану у вівторок тепловий індекс досяг рекордних 80 градусів Цельсія, що переходить межі здатності людського тіла адаптуватися до температури навколишнього середовища.
  • Останніми тижнями в цьому регіоні індекси тепла регулярно перевищують 60 градусів, а ночі не приносять очікуваного полегшення.
  • У великих містах, таких як Абу-Дабі в Об’єднаних Арабських Еміратах і столиця Кувейту, після заходу сонця зберігається індекс тепла близько 48 градусів.

Аномальна спека не є для цієї території чимось незвичним, проте вона посилюється ще більше через глобальне потепління. Останніми днями температура поверхні вод Перської затоки піднялася до 36,4 градуса, що є максимальним показником за останні 20 років.

ПОДІБНЕ І В США?

Схожа ситуація спостерігається й у Флориді, США, та багатьох інших приморських регіонах. Океани, за винятком Тихого, що остигає, нагрілися до рекордних значень.

  • На початку серпня в іранській провінції Хузестан було оголошено двотижневий вихідний через стійку температуру в 48-50 градусів.
  • Також сильно нагрілося південноіракське місто Басра.
  • В Ахвазі, Іран, температура піднялася вище 51 градуса, що перевищує рекорд Азії, зафіксований у 2017 році.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень