Ідеальний салат Олів’є: скільки має бути картоплі (РЕЦЕПТ)

Найкращий спосіб вирахувати необхідну кількість, щоб салат не вийшов занадто прісним

Що за Новий рік без Олів’є? Він може бути традиційним чи приготованим за якимось сучасним рецептом, але бути на святковому столі повинен!

Втім, далеко не всі знають, як зробити культову страву дійсно чудовою на смак, аби вона першою зникла зі столу, а не доживала віку у холодильнику…

Весь секрет – у правильних пропорціях! 

Ну, і звісно ж, треба якісні продукти. Але сьогодні не зовсім про них

Ідеальний Олів’є – яким він має бути?

Якщо дати забагато картоплі, то салат вийде несмачним і точно не буде схожим на святкове частування. Пам’ятайте, що зварена в мундирі картопля (і ковбаса) – найважливіший інгредієнт Олів’є. Тому:

  • вибирайте для салату сорти картоплі, які не розварюються при варінні;
  • не використовуйте у цьому салаті молодої картоплі;
  • дотримуйтесь пропорції 1 середня картоплина на 1 людину.

Наприклад, на 5-6 людей треба 5-6 картоплин, 5 варених яєць і 3 морквини, 0,5 кг вареної ковбаси або курячого м'яса, 4 солоних огірки і банка зеленого горошку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook