Ідеальний рецепт маринованої слабосолоної скумбрії (ФОТО)

Сухим способом

Рецепт для тих, хто не любить солоної магазинної скумбрії.

Все просто і дуже швидко:

- скумбрія - 1 кг (на фото тушки риби, які неочищеними важили 600-650 г);

 

- сіль - 1 ч.л. (з гіркою);

 

- цукор - 2/3 ч.л.;

 

- лимон;

 

- чорний, духмяний перець;

 

- лавровий лист і гвоздика - за бажанням (я не додаю).

Рибу розморозити й дуже добре почистити, щоб не залишалось чорних шкірок.

Просушити паперовим рушником.

Усі сухі інгредієнти змішати і розділити на дві частини - для кожної рибки.

Розстелити харчову плівку, збризнути рибу лимонним соком і натерти сумішшю приправ.

Загорнути у плівку, перевернути тушки розрізом доверху і залишити на 2 години при кімнатній температурі, або на ніч у холодильник. 

Риба при кімнатній температурі маринується дуже швидко, тобто, якщо ви хочете якнайшвидше приготувати скумбрію - залиште на столі на 2-4 години.

Або відразу покладіть до холодильника. 

Риба виходить смачна, не пересолена, без зайвого присмаку приправ.

P.S. Про ідеальність. У всіх людей різні смаки. Цей рецепт може бути для вас основою. Просто, якщо хочете солонішу рибку, наступного разу додайте трішки більше солі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook