Ідеальна скумбрія за 10 хвилин. Два варіанти приготування смачної рибки (РЕЦЕПТ)

Обидва рецепти підійдуть і для деяких інших видів риби

Ці страви – досить прості у приготуванні. Крім того, Вам не знадобиться купа дорогезних продуктів.

Рецепт №1

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.
  • цибуля (велика) – 1 шт.
  • сіль, перець, спеції – до смаку
  • лавровий лист – 2-3 шт.

Цибулю ріжемо півкільцями і викладаємо на дно величезної сковороди, солимо й перчимо.

Рибу чистимо, миємо і нарізаємо на шматочки.

Акуратно розміщуємо їх на цибулі, так само солимо й перчимо, додаємо спеції на власний смак.

Доповнюємо все це лавровим листом і вливаємо воду, щоб вона покрила шматочки скумбрії приблизно наполовину.

Накриваємо кришкою і готуємо після закипання на середньому вогні 10 хв. Готову рибу посипаємо петрушкою і відразу подаємо на стіл.

Рецепт №2

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт. (середні)
  • вода – 2 л
  • цибуля (середня) – 1 шт.
  • чорний перець – 1 ч.л.
  • мелений коріандр – 1 ч.л.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • лимонний сік

Рибу очищаємо, миємо і розділяємо навпіл. У каструлі (десь на 3 л) доводимо до кипіння воду, додаємо нарізану цибулю, сіль, мелений перець, мелений коріандр і лавровий лист.

Знову доводимо до кипіння. Викладаємо підготовлену скумбрію у каструлю, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні 10 хв.

Доки готується риба, викладаємо на велику тарілку трохи цибулі. Щойно риба приготується, дістаємо її з каструлі і кладемо на цибулеву подушку, поливаємо лимонним соком, перчимо і додаємо петрушку. 

До речі, за таким же принципом можна спокійно готувати минтай, тріску, горбушу чи судака.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook