Назвали винних у руйнуванні Народного дому у Рівному

У Народному домі на вулиці Симона Петлюри, 1, у якому розташовані офіси політичних партій, нардепів та громадських організацій, відремонтували дах. Чому не ремонтують приміщення всередині і хто у цьому винен?

Як ми писали, у даху Народного дому були діри в людський зріст. Втім, як повідомила начальник міського управління комунальною власністю Наталія Поліщук, станом на сьогодні дах уже відремонтували, про що в управління надійшла відповідна документація. Чи якісний ремонт - ще мають перевірити.

Хто ремонтував дах і чи ремонтуватимуть приміщення Народного дому всередині - розповідає начальник міського управління комунальною власністю Наталія Поліщук

Сесія виділила кошти на ремонт покрівлі. Бо покрівля була зруйнована внаслідок пожежі. Ті видатки нам були виділені сесійно. І ми уклали договір на ремонт. А приміщення, які передаються в оренду, в кожному договорі передбачено, що орендар несе відповідальність за стан приміщення, які бере в оренду, поточний, капітальний ремонти проводяться за рахунок користувача і орендаря.

Так само, пояснила Наталія Поліщук, між орендарями пропорційно до площ орендованих кімнат розподілені всі місця загального користування: коридори, туалети. На питання, чому їх орендарі не ремонтують, Наталія Поліщук відповідає так:

Бо не хочуть. Бо їм легше говорити, що хтось повинен це зробити.   

Втім, змусити робити час від часу ремонти орендарів у міському управлінні комунальної власності не можуть. Адже, за словами Наталії Поліщук, терміни, через які повинні виконувати ремонти приміщень, не прописані в угодах з орендарями. Тож вони на власний розсуд вирішують, коли потрібен їм ремонт, і чи його робити. Так само в угодах не передбачені вимоги до ремонтів.

Змусити робити євроремонти ми їх не можемо. Якщо їх влаштовує той стан приміщень, який є, то ми нічого зробити не можемо.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook