Хто від «Слуги Народу» став кандидатом у депутати в Рівнераду: огляд списку (ФОТО)

Стало відомо, хто під прапорами партії «Слуги Народу» хоче потрапити до міської ради Рівного.

У списку кандидатів значаться відомі бізнесмени, брокери, медики, АТОвці, соціальні працівники і навіть помічники нардепів. Однак неозброєним оком видно, що основну ставку «зелені» роблять на тих, хто вміє працювати з фінансами.

Будують майбутнє

 

Очолив похід до міської ради голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який за сумісництвом від «Слуги Народу» балотується ще й на міського голову.

Тому, як би не завершилося змагання за крісло керівника обласного центру, Віталій Коваль точно стане депутатом міської ради 8-го скликання - це йому гарантує перший номер у списку.

Наразі голова ОДА активно займається будівництвом дитсадка на вулиці Коновальця та спорткомплексу на Макарова.

Одразу за ним значиться власник торгової марки «INTER BETON» Юрій Чаборай, компанія якого є лідером у Західній Україні з виробництва бетону. Фірма має 9 заводів і створила понад 300 робочих місць.

Компанію у першій п’ятірці йому складає засновник і генеральний директор компанії «Стоград» Олександр Іванов. Ця фірма достатньо активно будує якісне житло у Рівному. За останні роки компанія побудувала понад 30 житлових будинків у нашому обласному центрі. Останнім великим проєктом, про який повідомляв «Стоград», стала перебудова Речового ринку. Тому за кілька років на вулиці Замковій замість залізних «будок» мають з’явитися п’ять 9-поверхівок. Цей житловий мікрорайон матиме найбільше у місті підземне паркування на 240 автомобілів.

На одній із сесій міської ради Володимир Хомко публічно закликав рівнян купувати житло у перевірених забудовників. Одним із таких міський голова назвав Іванова, «у якого завжди порядок із документами».

У списках партії можна побачити й іншого представника «Стограду» - директора з розвитку компанії Мирослава Чернія. Його вже можна помітити в агітаційних наметах «Слуги Народу» у мікрорайоні «Ювілейний», де він розповідає своїм виборцям про покращення інфраструктури, створення розважальних і культурних локацій та підтримку бізнесу.

Замикає першу десятку списку директор фірми «Реноме Євробуд» Андрій Моніч. Вперше публічно про цю людину рівняни дізналися під час відкриття на День міста підземель у парку ім. Шевченка. Адже саме під його керівництвом відбулося будівництво відпочинкової зони з сухим фонтаном Змієборця.

Є в партії й спеціаліст із будівництва житла для молоді Василь Шевчук, якого за успіхи нагородили почесною грамотою ОДА за сприяння в реалізації молодіжної житлової політики.

Помічники й депутати

 

Знайшлося місце у «Слузі Народу» й чинним депутатам міської ради.

Балотуватимуться, зокрема, начальниця управління культури й туризму Рівненської ОДА Любов Романюк та директор івент-агенції «Мегаподія» Роман Яворський. Останній добре відомий мешканцям мікрорайону Тинне, інтереси яких захищає у міській раді. Своєю чергою, рівняни добре знають його за концертами відомих українських зірок «Мегаподія», фестивалів «Бульба-фест», «Атмосфера» та «Ми – талановиті!».

Потрапили у список і дві помічниці народного депутата Олександра Ковальчука у ВР. Зокрема, юристка Алла Рижа та спеціалістка з питань ЗМІ Оксана Федорук.

З думкою про фінанси

Точно потрапить до міської ради голова ГО «Інститут податкових реформ» та віцепрезидентка «Асоціації платників податків України» Олена Хотенко.

Це гарантує їй не лише високе місце у списку «Слуги Народу», а й активна громадська діяльність, адже кандидатка з початку року стала ще й ведучою програми «Академія онлайн» на місцевому телебаченні, яка користується популярністю.

Підсилюють економічне крило команди «Слуга Народу» директор компанії «PST Україна», яка надає митно-брокерські послуги, Євгеній Савчук та засновник групи компаній «Моноліт» Олексій Яницький. Вони мають кілька вищих освіт, які пов’язані з бізнесом та економікою.

Ще одним відомим представником команди «зелених» є директор агенції із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» Дмитро Янушевський. Він безпосередньо причетний до створення більш як тисячі робочих місць на Рівненщині.

А замикає економічний блок фінансовий директор підприємства «МЛС» Тетяна Мельничук, яка вважає, що підтримка малого і середнього бізнесу - це основа економічного розвитку Рівного.

Кандидати у «білих халатах»

 

Не обійшлося у команді «Слуги Народу» й без лікарів.

Представляти команду Володимира Зеленського у міській раді хочуть лікар-хірург міської лікарні Рівного Віталій Хмилецький, завідувачка відділення клінічної неврології та нейрореабілітації Рівненської міської лікарні №2 Ярина Брожик та лікарка-невропатолог діагностичного центру ім. В.Поліщука Ліна Оліферчук.

Вони декларують, що на місцевому рівні займатимуться відстоюванням інтересів медиків та популяризуватимуть здоровий спосіб життя.

Уміють воювати

 

Приєдналися до рівненської «Слуги Народу» й воїни АТО. Вирішив іти з місцевою командою голова Координаційної ради ветеранів та учасників бойових дій при Рівненській ОДА Сергій Кальмук. Саме він з однодумцями створив ветеранську компанію, куди на роботу беруть тих, хто захищав Україну на Донбасі. До слова, директор цієї компанії Володимир Антонюк теж значиться у списках «СН».

Ще одним представником АТОвців є Роман Алексійчук. Однак його доречніше буде віднести не так до військових, як до експертів з ОСББ. Адже він з 2009 року працює у цій сфері й знає все про потреби мешканців багатоповерхівок.

До воєнного блоку належить і військовий комісар Гощанського об’єднаного районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Руслан Ткачук. Він займається питаннями своєчасного проведення призову на строкову військову службу та на військову службу за контрактом, а також патріотичного виховання.

Комунальники

Є у списку кандидатів і спеціалісти з комунальної сфери.

Зокрема, керівниця ради голів ОСББ Галина Похильчук, очільник восьми ОСББ у Рівному Ігор Ханенко, начальник диспетчерської служби «Рівнеоблводоканалу» Роман Швець, інженер технічного нагляду ШЕУ Віталій Кончук і директор дочірнього підприємства «Водоекотехпром» Рівненського обласного водоканалу Тарас Деркач.

Ті, хто допомагає людям

 

Підприємницю із 20-річним досвідом, директорку турфірми «Олександра» Олександру Коваленко знають, як експерта із залучення туристів. Адже вона розробила та втілила у життя багато «мандрівних» проєктів. Однак вона також є практичним психологом у Рівненському міському центрі комплексної реабілітації осіб та дітей з інвалідністю «Крок», де допомагає людям з порушенням опорно-рухового апарату.

Розв'язувати проблеми соціально незахищених верств населення у міській раді Рівного хоче головна інспекторка Рівненського обласного центру з надання соціальних послуг Ірина Суховецька. Допомагати їй буде заступниця директора Центру з нарахування та здійснення соціальних виплат департаменту соцзахисту населення Рівненської ОДА Тетяна Сладковська.

Викладачі

Оскільки інтелігенція є важливою частиною соціуму, то не обійшлося без неї й у команді «Слуги Народу». Під «зеленими» прапорами на вибори йдуть заступник завідувача кафедри НУВГП Ігор Гопчак і викладач фізики та математики Рівненського коледжу економіки та бізнесу В'ячеслав Білецький.

Малий та середній бізнес

 

Доволі багато серед кандидатів пропрезидентської сили осіб, які є вихідцями з бізнесу.

Наприклад, директор компанії «СВ Трансгаз» Ігор Хомич, якому мешканці «Ювілейного» досі дякують за нові та зручні автобуси, які навіть у карантинний період не сходили з маршруту.

Також тут є директор «Торговий Дім Культтовари» Юрій Козачек, який піклується та допомагає ветеранам, учасникам бойових дій. Він вже багато років є меценатом «КВН Рівненщини» та «Ліги Сміху».

У списку значиться і юрисконсульт фірми «Торгбуд-Сервіс» Ірина Жук, яка є співавтором всеукраїнського проєкту «#Підвези_мене» - українського аналога європейських проєктів, що спеціалізується на організації спільних поїздок водіїв і пасажирів.

Також тут є організаторка різноманітних спортивних заходів, зокрема, міжнародних та всеукраїнських змагань із кікбоксингу, Наталія Полівко, бухгалтерка компанії «Торгбуд-Сервіс» Юлія Ковальчук, експертка з продажів Іванна Андріюк та бухгалтер фірми «Торгбуд-Сервіс» Катерина Олійник, яка переконана, що у місті потрібно працювати над створенням і розвитком дитячих просторів та зон відпочинку.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook