Хек смачніший за червону рибу: як швидко приготувати особливу страву

Буде відмінний результат

Здавалося б доступний хек – примітивна риба. Але досвідчені кухарі можуть приготувати з неї особливу страву, яка буде нічим не гірша за дорогого лосося. Часу це багато не займе, а результат перевершить усі очікування.

Інгредієнти:

  • хек — 1,5-1,6 кг
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • лаваш — для подачі до столу

Для маринування:

  • сіль та мелений перець — на смак
  • приправа для риби — 1 ч. л
  • сухий часник — 1 ч. л
  • паприка — 1 ч. л
  • олія рослинна — 2-3 ст. л

Для кляру:

  • яйця — 2-3 шт.
  • зелень — за смаком
  • зерна гірчиці — 1 ч.л
  • майонез — 2-3 ст.л
  • борошно,
  • панірувальні сухарі

Очищаємо рибу і нарізаємо порційними шматками. Перекладаємо у ємність одним шаром, солимо, перчимо, рівномірно розподіляємо по поверхні приправу, часник та паприку, виливаємо цівкою олію. Потім злегка втираємо спеції в рибу з обох боків. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

В іншій тарі з'єднуємо яйця, зелень, гірчицю, і майонез, і перемішуємо до однорідності.

Ще в одній тарілці змішуємо борошно з панірувальними сухарями в рівних кількостях.

Злегка змочуємо водою лист пергаменту, укладаємо на деко і змащуємо олією.

Обмочуємо шматочки хеку в борошняній суміші. Потім щедро купаємо в клярі. Перекладаємо рибу на деко і запікаємо при 180°С приблизно 30-35 хвилин.

Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо на олії до прозорості або легкого рум'янцю, солимо і перчимо до смаку. Застилаємо тарілку лавашем у кілька шарів. Зверху формуємо подушку цибулі.

Дістаємо з духовки рибу, перекладаємо на цибулю, за бажанням посипаємо зеленню, а потім подаємо до столу.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook