«ГРУПА СМАРТ» готова реанімувати приміщення для особливої молоді у Рівному. Але за однієї умови

«Влада повинна надати нам певні гарантії» (с)

Вже багато років у Рівному функціонує ГО «Спілка інвалідів з дитинства «Передзвін». Громадська організація об’єднала довкола себе дітей та молодь з обмеженими фізичними і розумовими можливостями, їхніх батьків та друзів.

Нині – після проведення двох капітальних ремонтів в старому орендованому приміщенні, яке згодом забрали під комунальний дитсадок – організація взялася за третій капремонт іншого наданого в оренду приміщення на вул. Гагаріна, 57.

Із цим їм готова допомогти «ГРУПА СМАРТ» та їхні партнери.

 

Однак є одне АЛЕ – міська влада не дає жодних гарантій, що й це приміщення не заберуть, як попереднє.

Більше про це Радіо ТРЕК розповіла менеджерка зі зв’язків із громадськістю компанії «ГРУПА СМАРТ» Олена Поліщук.

Каже, приміщення на вул. Гагаріна громадській організації надали в оренду пів року тому – загалом на 5 років. Керівниця ГО «Передзвін» Марія Косинська звернулася до керівника компанії «ГРУПА СМАРТ» Олександра Гусарука, оскільки з минулим ремонтом організації допомагав саме він. Це було два місяці тому і цього часу компанії вистачило для розробки проєктно-кошторисної документації. Причому - абсолютно безкоштовно, говорить Олена Поліщук:

–  Ми вже розробили проєктно-кошторисну документацію (ПКД – ред.). На ринку ціна такого ПКД – близько 10% від загальної вартості проєкту, яка в цьому випадку становить 4 млн грн. Ми ж підключили близько дюжини своїх партнерів, які готові зробити нам суттєві знижки чи навіть виконати роботи по цьому приміщенню на безоплатній основі, і розробили документацію на благодійній основі, тобто повністю безкоштовно.

 

ПКД вже віддали ГО «Передзвін» та надали копії управлінню соцзахисту та управлінню комунальною власністю.

 

Утім, попереднє їхнє приміщення також було в оренді і теж допомагали партнери робити там ремонт, зокрема й Олександр Гусарук. Але те приміщення забрали, оскільки в місті не вистачало комунальних дитсадків. Зараз ми переживаємо, що з цим приміщенням буде точно така ж ситуація.

«ГРУПА СМАРТ» вже поспілкувалася з владою щодо вартості робіт і готовності міста долучитися до ремонту, оскільки йдеться саме про капремонт приміщення площею 258 кв.м – там потрібна заміна покрівлі, вікон та під’єднання до мереж комунікацій.

Профільний заступник міського голови Юрій Поліщук запевнив, що місто готове до співфінансування. І навіть надіслав лист, у якому вказано, що потребу ГО «Передзвін» пропонують внести до комплексної міської соціальної програми «Турбота».

Компанія очікує на третину від загальної вартості робіт, зауважує Олена Поліщук:

–  Ми просимо від влади тільки частину – 1,5 млн грн – це дотендерна вартість робіт. Решту робіт ми з нашими партнерами готові проводити самостійно.

 

До початку внутрішніх робіт потрібно зробити капремонт: дах, вікна, покрівля, стіни – все це потрібно міняти. Ми б хотіли, щоб саме до цього долучилася влада, оскільки це все-таки комунальна власність і йдеться про невід’ємні покращення, без яких подальші роботи неможливі. Там немає ні опалення, ні інших, в принципі, комунікацій, тече дах і так далі.

Однак, попри все, на сесії це питання не піднімають. Його вже двічі переносили і ясності щодо того, чиїм врешті-решт буде це приміщення, наразі немає.

–  Ми й без того вже проробили великий шматок роботи, а тепер – призупинилися. Зараз очікуємо на якісь підтвердження від влади – не словесні, а документальні – щодо того, що це приміщення таки отримає ГО «Передзвін», а не хтось інший.

 

Щоб інвестор зайшов і працював над цим об’єктом, влада повинна надати нам певні гарантії. Таких поки немає, - наголошує представниця «ГРУПИ СМАРТ».

До слова, під час ефіру на Радіо ТРЕК міський голова Олександр Третяк зауважив, що це питання – на контролі, і запевнив, що «в дітей буде приміщення для занять». Найімовірніше, це буде саме приміщення на вул. Гагаріна, 57.

Додамо, що наприкінці червня керівниця ГО «Передзвін» просила допомоги з ремонтом цього приміщення у небайдужих рівнян

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook