Гречка завжди буде розсипчастою: ось що потрібно додати у воду

Одна хитрість допоможе приготувати смачний гарнір

Гречку треба варити у каструлі із товстими стінками, так буде рівномірно розподілена температура і ваша крупа добре провариться.

Перед початком приготування крупу потрібно кілька разів промити водою, щоб прибрати сміття і пил. Потім викласти в каструлю, залити чистою питною водою, накрити кришкою і варити гречку до закипання води на середньому вогні.

Коли побачите, що вода закипіла, вогонь необхідно зменшити до мінімуму і додати половину чайної ложки солі. Також не забудьте, скільки часу варити гречку - як правило, для приготування ідеальної каші вистачає 20-25 хвилин.

ВАЖЛИВО: у жодному разі крупу не можна перемішувати ложкою або лопаткою, інакше вона пригорить або звариться нерівномірно.

 

Як варити гречку з маслом

Далеко не всі господині використовують вершкове масло під час готування такої крупи, але якщо ви хочете отримати дійсно смачний гарнір, краще змінити звичку. Немає нічого складного в тому, як варити гречку - пропорції дуже прості.

На 1 склянку крупи потрібно використовувати 2 склянки питної води, якщо хочете, щоб каша вийшла щільна і сухувата. Тим, кому до душі в'язка консистенція, радимо налити більше рідини - 2.5-3 склянки.

Вершкове масло краще додавати наприкінці, коли гречка вже звариться остаточно. Саме в той момент, коли ви вимкнете вогонь, додайте вершкове масло, перемішайте, накрийте каструлю кришкою і укутайте рушником. Перебуваючи в теплі та комфорті, гречка вбере в себе олію і збільшиться в об'ємі, вийде соковитою та поживною.

Корисний лайфхак: якщо ви сумніваєтеся в якості крупи, можете перед приготуванням просушити її 3-5 хвилин на сухій сковороді, тоді вона точно вийде розсипчастою.

Раніше ми писали таке:

Гречка любить одну спецію: як зварити крупу, яка стане шедевром

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook