Готуйтеся: у Нафтогазі назвали реальну ціну на газ для населення

Це вдвічі більше від ціни, яку споживачі платять зараз 

Населення в Україні сплачує за газ менше, ніж його реальна ринкова вартість. Сьогодні ціна на газ становить близько 15 гривень за куб. Населення ж сплачує за спожите пальне тільки 7 гривень 96 копійок за куб.

Ціна становить близько 15 грн за кубометр. Діє мораторій на зростання цін. Ми забезпечимо вартість у розмірі 7,96 грн на наступну зиму, - каже голова правління Нафтогазу Олексій Чернишов. 

Він зазначає, що сьогодні одне з ключових завдань держави - захистити вразливі верстви населення. Але усім іншим категоріям українців не потрібно надавати газ за зниженою ціною.Сьогодні саме держава компенсує різницю між ринковою ціною на газ, і тією, за якою газ купує населення. Через низький тариф Нафтогаз сплачує менші податки. 

Їх оплачує державний бюджет, тобто ми з вами. Ця різниця у тарифах скорочує можливості Нафтогазу сплачувати дивіденди та податки в державний бюджет. « Ця різниця в тарифах скорочує можливості »Нафтогазу" сплачувати дивіденди і податки до державного бюджету. Тим самим скорочуються можливості України реалізовувати соціальні програми або програми розвитку — і це замкнуте коло. Я прихильник виключно ринкових механізмів, більше нічого не діє в світі, - каже Чернишов.

За словами очільника Нафтогазу - українців чекає складний опалювальний сезон. Українці вже знають про виклики, які їх чекають через знеструмлення. Зараз російський ворог обстрілює вітчизняні газосховища. Минулу зиму ми вперше не імпортували газ, а повністю були забезпечені своїм.

Голова правління Нафтогазу підкреслив, що сконцентрований на роботі та підготовці до найважчої зими в історії України.

 

Джерело: NV

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook