Ахтунг! «Тушонку» невідомого походження продають у Рівному (ФОТО)

То може її готували на передову, а продають у магазині у спальному районі (с)

Тушковану свинину без маркування продають в одному з продуктових магазинів Рівного. Пів літра такого м’яса коштує майже 90 грн.

Про такий факт повідомили слухачі Радіо Трек.

Кажуть, що «тушонка» – сумнівної якості й підозрюють, що це партія, яку готували волонтери для військових.

 

А от як тушковане м'ясо без маркування потрапило до магазинів – питання відкрите.

 

На банці дійсно не було жодних етикеток та навіть дати виготовлення.

За словами слухачів, підприємець реалізує тушковане м'ясо свинини й курятини з початку війни.

Тобто, якраз у той час, коли будь-які перевірки суб’єктів господарювання – заборонені, а волонтери - масово варили тушковане м'ясо на передову.

 

До того ж ніхто не виключає ризики зараження ботулізмом.

Покупці купили тушковане м'ясо і дали зауваження продавцям магазину, а от до Держпродспоживслужби – не звертались.

Втім, і перевіряти у цьому випадку нічого не треба, бо харчі невідомого походження, тобто без маркування, підлягають утилізації.

Про це повідомив заступник начальника обласного управління Держпродспоживслужби Олександр Костюк:

 - Якщо харчовий продукт не маркований, він невідомого походження, то жодних досліджень проводити не треба.

 

Такий продукт вже є небезпечний.

 

Він має вилучатися та утилізуватися. І затрачати кошти на проведення досліджень – немає сенсу.

 

У випадку з м’ясом – де є ризик зараження ботулізмом – тим паче.

До слова, Олександр Костюк підтвердив інформацію про те, що під час війни заборонено проводити планові та позапланові перевірки.

 - Держава не хоче заважати роботі бізнесу у цей складний час, але реагувати на звернення самого суб’єкта господарювання – тобто власника торгової точки який хоче перевірити продукцію, яку продає – можна.

 

Перевірити суб’єкт господарювання, а точніше його продукцію, можна ще й після відповідного доручення від Кабміну.

 

Третій варіант перевірки – у випадку смерті від отруєння, тобто якщо після споживання того чи іншого продукту буде смертельний випадок.

 

Хоча, якщо буде звернення від покупця, який підозрює що продукт несе загрозу, ми звертаємось за дозволом у відповідні органи й таки проводимо позапланову перевірку.

 

За її результатами можемо вживати відповідні заходи – вилучати продукт з реалізації, наприклад.

До речі, у розпал літнього сезону торговців шаурми теж не перевіряють. Але нагляд – тобто контроль за якістю продуктів - здійснюють.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook