Готуємось до Андріївських вечорниць: п'ять пісних начинок для вареників

За традицією, в День святого Андрія обов'язково потрібно їсти вареники - щоб бути щасливим в прийдешньому році

Начинка із гречкою та квашеною капустою

Квашена капуста – 1 склянка.

Варена гречка (солена) - 1 склянка.

Цибуля - 150 г.

Олія.

Сіль, перець.

Цибулю дрібно ріжемо кубиками та відправляємо на сковороду, смажимо до м'якості. Капусту відтискаємо від соку. Якщо капуста дуже кисла, можна її промити водою. Якщо є потреба, капусту можна також дрібно порізати. Висипаємо капусту до цибулі, вливаємо ½ склянки води і тушимо до м’якості капусти під закритою кришкою, на малому вогні. До готової капусти додаємо гречку, солимо, перчимо, знімаємо з вогню. Коли начинка трішки вистигне, ліпимо вареники.
 

Начинка з картоплею та грибами

Картопля – 5 штук (середніх).

Гриби – 200 г.

Цибуля – 2 головки.

Сіль, перець.


Картоплю чистимо та варимо до готовності. Гриби смажимо разом із цибулею на олії близько 15 хвилин. Відціджуємо картоплю, розминаємо до стану пюре, додаємо гриби з цибулею, солимо та перчимо до смаку.
 

Начинка для вареників з капустою та грибами

Капуста – 0,5 кг (квашена або свіжа).

Гриби – 50 г (сухі).

Цибуля – 3 штуки (середніх).

Олія.

Гриби попередньо замочуємо, промиваємо та відварюємо. Відціджуємо гриби (вивар не виливаємо) та ріжемо невеличкими шматками.

Квашену капусту відтискаємо, якщо капуста свіжа – шаткуємо. Цибулю ріжемо кубиками, висипаємо на розігріту сковороду з олією, смажимо 2-3 хвилини, додаємо капусту, вливаємо склянку грибного відвару. Тушкуємо капусту до готовності. 

Під кінець приготування капусти додаємо гриби, солимо, перчимо, тушкуємо все разом 5-7 хвилин.

 

Начинка для вареників з вишнею

Вишня заморожена без кісточок – 400 г.

Крохмаль – 1 ст.л.

Цукор – 2 ст.л.

Ванільний цукор – 10 г.

Кориця – 1 ч.л. (можна обійтися без неї).

Вишню розморожуємо, даємо стекти соку, додаємо цукор, ванільний цукор, корицю, все добре вимішуємо, рівномірно посипаємо крохмалем. Одразу ліпимо вареники.
 

Начинка для вареників з яблуками

Яблука кисло-солодкі – 300 г (вага вже очищених яблук).

Цукор – 50 г.

Кориця – за смаком.

Яблука натираємо на грубій тертці, посипаємо цукром і залишаємо на деякий час, щоб яблука пустили сік. Сік відціджуємо. Додаємо до яблук кориці. Ліпимо вареники. Такі вареники подаємо до столу з медом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook