Готуємось до Андріївських вечорниць: п'ять пісних начинок для вареників
За традицією, в День святого Андрія обов'язково потрібно їсти вареники - щоб бути щасливим в прийдешньому році
Начинка із гречкою та квашеною капустою
Квашена капуста – 1 склянка.
Варена гречка (солена) - 1 склянка.
Цибуля - 150 г.
Олія.
Сіль, перець.
Цибулю дрібно ріжемо кубиками та відправляємо на сковороду, смажимо до м'якості. Капусту відтискаємо від соку. Якщо капуста дуже кисла, можна її промити водою. Якщо є потреба, капусту можна також дрібно порізати. Висипаємо капусту до цибулі, вливаємо ½ склянки води і тушимо до м’якості капусти під закритою кришкою, на малому вогні. До готової капусти додаємо гречку, солимо, перчимо, знімаємо з вогню. Коли начинка трішки вистигне, ліпимо вареники.Начинка з картоплею та грибами
Картопля – 5 штук (середніх).
Гриби – 200 г.
Цибуля – 2 головки.
Сіль, перець.
Картоплю чистимо та варимо до готовності. Гриби смажимо разом із цибулею на олії близько 15 хвилин. Відціджуємо картоплю, розминаємо до стану пюре, додаємо гриби з цибулею, солимо та перчимо до смаку.
Начинка для вареників з капустою та грибами
Капуста – 0,5 кг (квашена або свіжа).
Гриби – 50 г (сухі).
Цибуля – 3 штуки (середніх).
Олія.
Гриби попередньо замочуємо, промиваємо та відварюємо. Відціджуємо гриби (вивар не виливаємо) та ріжемо невеличкими шматками.
Квашену капусту відтискаємо, якщо капуста свіжа – шаткуємо. Цибулю ріжемо кубиками, висипаємо на розігріту сковороду з олією, смажимо 2-3 хвилини, додаємо капусту, вливаємо склянку грибного відвару. Тушкуємо капусту до готовності.
Під кінець приготування капусти додаємо гриби, солимо, перчимо, тушкуємо все разом 5-7 хвилин.
Начинка для вареників з вишнею
Вишня заморожена без кісточок – 400 г.
Крохмаль – 1 ст.л.
Цукор – 2 ст.л.
Ванільний цукор – 10 г.
Кориця – 1 ч.л. (можна обійтися без неї).
Вишню розморожуємо, даємо стекти соку, додаємо цукор, ванільний цукор, корицю, все добре вимішуємо, рівномірно посипаємо крохмалем. Одразу ліпимо вареники.Начинка для вареників з яблуками
Яблука кисло-солодкі – 300 г (вага вже очищених яблук).
Цукор – 50 г.
Кориця – за смаком.
Яблука натираємо на грубій тертці, посипаємо цукром і залишаємо на деякий час, щоб яблука пустили сік. Сік відціджуємо. Додаємо до яблук кориці. Ліпимо вареники. Такі вареники подаємо до столу з медом.Радіо Трек: НОВИНИ