Готуємо печиво з того, що завжди є вдома: найпростіший варіант солоденького (РЕЦЕПТ)

Домашня випічка не може бути несмачною, тим більше – з медом!

Таке медове печиво готується дуже-дуже швидко, тому його можна зробити відразу багато – виходить в рази дешевше, аніж купувати солоденьке у магазині. Ну, а про смак ми взагалі мовчимо – куди там братися магазинному))

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 100 г
  • мед (рідкий) – 80 г
  • олія – 80 мл
  • сода – 1 ч.л. (без гірки)
  • мелена кориця – 1 ч.л.
  • борошно – 400 г

Для змащування:

  • жовток – 1 шт.

Приготування:

У миску розбиваємо яйце, додаємо цукор, олію, мед і соду. Також – за бажанням – можна додати корицю. Перемішуємо усе віночком до однорідності.

Всипаємо потроху просіяне борошно і потроху замішуємо тісто. Воно має бути дуже ніжне та м’яке.

 

Викладаємо тісто на килимок, припилений борошном, і розкачуємо в пласт завтовшки 1 см.

Обрізаємо краї і нарізаємо печиво на квадратики, ромби або трикутники – як вам більше подобається

Перекладаємо заготовки на лист, застелений папером для випічки. Змащуємо зверху жовтком і за допомогою вилки робимо візерунок.

Відправляємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хв.

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook