Головний секрет вдалої страви: як довго треба варити молоду картоплю?

І коли насправді її потрібно солити

Молода картопля готується дуже швидко – це, в принципі, одна з головних причин шаленої популярності цієї страви. Її потрібно варити всього 15-25 хв

Аби впевнитись у готовності, достатньо просто проткнути картоплину зубочисткою або ж виделкою. Якщо вона легко проколюється наскрізь, то страва готова.

 

Як правильно готувати молоду картоплю

Спершу на 10 хв замочуємо картоплю у холодній воді, щоб її було легше чистити.

Якщо є декілька великих картоплин, то розрізаємо їх на дрібніші частини. Ставимо каструлю з водою на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо картоплю і варимо протягом 15-25 хв (довше – не варто, бо картопля розвариться).

Важливий нюанс: підсолюємо картоплю за кілька хвилин до повної готовності.

Зливаємо воду і додаємо зелень, сметану та вершкове масло. Усе добре перемішуємо й подаємо до столу

До речі, окрім швидкого приготування та неперевершеного смаку, молода картопля багата вітамінами С та B, а також на калій і залізо. Її калорійність становить всього 61 ккал на 100 г.

Джерело: МЕТА

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook