Голодна кутя: Як її приготувати та коли їсти

Рецепт страви

Цикл різдвяно-новорічних свят завершує Голодна кутя перед Водохрещем. Страва готується винятково пісною з додаванням горіхів та родзинок. Тому її й називають Голодною кутею.

Зауважимо, що на свята кутю готують тричі – 6 січня на Святий Вечір, 13 січня перед Старим Новим роком – Багата кутя (Щедра кутя), і 18 січня, напередодні Водохреща – Голодна кутя.

Інгредієнти:

  • Пшениця – 350 г
  • Горіхи – 100 г
  • Мед – 2 ст. л.
  • Родзинки – 100 г
  • Мак – 100 г
  • Узвар

Помийте пшеницю і замочіть її на кілька годин. Потім варіть кашу протягом півтори години. Родзинки залийте окропом, промийте і висушіть. Мак залийте окропом, залиште на 30 хвилин і перетріть. Горіхи подрібніть не дуже дрібно.

З’єднайте усі продукти й залийте все узваром, у якому розчинили мед.

Також ми писали таке: 

ТОП-4 секрети ідеальної куті на Різдво

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook