«Глядач хоче чути російську»: ведуча зробила скандальну заяву (ВІДЕО)

Діана та мовні квоти

Діана Панченко – ведуча телеканалу NewsOne – заявила, що глядачі краще дивляться контент російською мовою.

Як повідомляє галицький сайт «Шляхта не працює», при цьому журналістка розкритикувала квоти на українському ТБ для державної мови.

Панченко, яка отримала премію «Журналіст року-2019», оприлюднила свою позицію в інтерв’ю Олені Бондаренко на «Эхо Киева».

 «Дуже важлива досі тема мови. Хоча дуже часто ми чуємо від політиків, що ця тема нав’язана, надумана… Нас то якраз і змусили [перейти на українську мову]», – сказала вона.

Журналістка заявила, що намагається не читати коментарі користувачів мережі, проте часто бачить претензії, чому вона не розмовляє російською.

«Я можу якоюсь мірою зрозуміти. Тому що, мені здається, це і називається демократія: коли ти хочеш російськомовний контент – натиснув кнопку «три», хочеш україномовний – кнопку «чотири», – вважає ведуча. Вона зазначила, що їй абсолютно все одно, якою мовою говорити.

 

«Але глядач дуже часто хоче чути російську мову. І дуже часто російськомовних спікерів краще дивляться. Це не означає, що потрібно ставити під сумнів статус державної української мови. Але чому нав’язувати телебаченню квоти в 90%? Ми ж до цього і йдемо», – підкреслила Панченко.

 

«Навіщо позбавляти нас, журналістів, права робити ефіри тою мовою, якою хочуть наші глядачі сприймати контент, я не розумію», – сказала ведуча. Вона додала, що її здивувало те, що президент України Володимир Зеленський посилив мовні норми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Костя Культреґер Радіо Трек
Поширити в Facebook