Гастроентеролог обрав безпечний, і навіть найздоровіший алкоголь 

Але лікар наголошує, що жодна доза алкоголю - не є корисною для організму 

Найкорисніший та найздоровіший алкогольний напій назвав каліфорнійський гастроентеролог Саурабх Сетхі.

За його словами, таким може називатися лише текіла.

Медик підкреслив, що жодна кількість алкоголю не є корисною для організму, проте горілка з агави має перевагу перед іншими міцними напоями.

— Текіла виготовляється із рослини агава, в якій мало як цукру, так і вуглеводів. На відміну від спиртних напоїв, які отримують шляхом перегонки із зерна, текіла від природи не містить глютену, — підкреслив Сетхі.

За даними мексиканських вчених із Центру передових досліджень у галузі біотехнологій та біохімії Ірапуато, агава в текілі не перетравлюється і не підвищує рівень цукру в крові так сильно, як інші напої.

Блакитна агава, що використовується для виготовлення текіли, може створювати захисний бар'єр навколо ліків, що використовуються для лікування кишкових захворювань, та запобігати розчиненню ліків у шлунку.

Агава містить у собі сполуки, які здатні діяти як пробіотики, сприяти формуванню здорової мікрофлори кишківника, покращувати травлення та потенційно полегшувати проблеми із ШКТ.  

30 мілілітрами горілки містять 96 калорій, а стільки ж текіли, тільки 64 калорії.  

Хоча текіла може бути кориснішою за інші спиртні напої, Сетхі стверджує, що найздоровіший варіант — уникати вживання алкоголю, наскільки це можливо, передає Times of India.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook