Хакери з України під виглядом дівчат виманили у ворога координати бази РФ (ФОТО/ВІДЕО)

Базу ту потім «накрили» ЗСУ

Група українських хакерів Hackyourmom спромоглася виявити російську військову базу біля захопленого Мелітополя в Запорізькій області, знайомлячись із ворожими солдатами за допомогою підроблених профілів «привабливих жінок» у фейсбуці та в інших «російських соціальних мережах».

Про це Financial Times розповів IT-підприємець Микита Книш, який створив цю хакерську групу ще на початку війни.

Хакери знайомилися з російськими солдатами від імені вигаданих дівчат й просили їх надсилати фотографії з місця служби, за якими потім встановлювали точні координати дислокації військових частин.

Принаймні Книш стверджує, що саме так було з базою біля Мелітополя, координати якої Hackyourmom злили українським військовим, а за день-другий побачили по телебаченню репортаж про знищення вказаної бази ворога.

 

Щоправда, коли саме це сталося, у статті не уточнюється.

До війни Микита Книш очолював харківську компанію з кібербезпеки HackControl.

Він колишній співробітник СБУ і після вторгнення в Україну, за його словами, знову намагався повернутись на службу, але його не прийняли.

Тоді він організував Hackyourmom, щоб вести кібервійну проти ворога.

Financial Times зазначає, що журналісти не змогли перевірити всі твердження Книша, але частину з них виданню таки підтвердили українські посадовці.

Книш, зокрема, стверджує, що його група зламала тисячі камер відеоспостереження в Білорусі та на окупованих територіях України, й потім за допомогою спеціальної програми змогла відокремити пересування російських військових від звичайного трафіку й передала відповідні дані пересування ворожих військ українським військовим.

Також ця група зламувала російські телеканали, щоб показувати повідомлення про загиблих в Україні мирних жителів.

Більше інформації на відео з каналу Hackyourmom

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook