Хакери з України під виглядом дівчат виманили у ворога координати бази РФ (ФОТО/ВІДЕО)

Базу ту потім «накрили» ЗСУ

Група українських хакерів Hackyourmom спромоглася виявити російську військову базу біля захопленого Мелітополя в Запорізькій області, знайомлячись із ворожими солдатами за допомогою підроблених профілів «привабливих жінок» у фейсбуці та в інших «російських соціальних мережах».

Про це Financial Times розповів IT-підприємець Микита Книш, який створив цю хакерську групу ще на початку війни.

Хакери знайомилися з російськими солдатами від імені вигаданих дівчат й просили їх надсилати фотографії з місця служби, за якими потім встановлювали точні координати дислокації військових частин.

Принаймні Книш стверджує, що саме так було з базою біля Мелітополя, координати якої Hackyourmom злили українським військовим, а за день-другий побачили по телебаченню репортаж про знищення вказаної бази ворога.

 

Щоправда, коли саме це сталося, у статті не уточнюється.

До війни Микита Книш очолював харківську компанію з кібербезпеки HackControl.

Він колишній співробітник СБУ і після вторгнення в Україну, за його словами, знову намагався повернутись на службу, але його не прийняли.

Тоді він організував Hackyourmom, щоб вести кібервійну проти ворога.

Микита Книш - колишній співробітник СБУ

Financial Times зазначає, що журналісти не змогли перевірити всі твердження Книша, але частину з них виданню таки підтвердили українські посадовці.

Книш, зокрема, стверджує, що його група зламала тисячі камер відеоспостереження в Білорусі та на окупованих територіях України, й потім за допомогою спеціальної програми змогла відокремити пересування російських військових від звичайного трафіку й передала відповідні дані пересування ворожих військ українським військовим.

Також ця група зламувала російські телеканали, щоб показувати повідомлення про загиблих в Україні мирних жителів.

Більше інформації на відео з каналу Hackyourmom

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень