Фермери Рівненщини уже вийшли в поля. Цьогоріч у них надзвичайно багато роботи

Західні регіони України беруть на себе основне навантаження, адже мають «перекривати» те, що раніше лягало на плечі аграріїв із Причорномор’я

Аби уникнути продовольчої кризи, Україна приступає до весняно-польових робіт. Аграріїв закликають мобілізувати сили і починати підготовку до посівного сезону.

Рівненщина – не виняток і наші фермери вже вийшли у поле - на ранні роботи. Зараз вони підживлюють зернові, засіяні під зиму, а основна посівна почнеться, щойно дозволить погода, кажуть в обласній асоціації фермерів.

 

Стратегічний план – сіяти, садити

Все має відбуватися згідно з посівними календарними планами. Якщо не буде врожаю - це буде глибока катастрофа, тож усі фермери, агропідприємства та одноосібники налаштовані засівати свої площі. Незважаючи навіть на те, що дуже здорожчали паливо-мастильні матеріали.

Фермери розуміють складність ситуації і налаштовані рішуче.

Основна посівна почнеться, щойно дозволить погода. Насамперед висіюватимуть ранню зернову групу (це яра пшениця та ячмінь), далі - ближче до травня - кукурудзу та сою (це основні наші культури).

Окрім того, цьогоріч фермери на Рівненщині (як і загалом у західній частині країни) планують висаджувати набагато більше овочів, адже раніше ними країну забезпечувала Херсонська область та Миколаївщина, які зараз вибивають «орків» зі своєї землі.

 

Йдеться насамперед про ранні овочі – цибулю, капусту, огірки, редиску тощо.

Не ігноруватимуть на Рівненщині й посіви уже традиційних для нас культур - кукурудзи та сої, популярність яких за останні 5 років значно зросла.   

До речі, західні області мають одну суттєву перевагу – там набагато вища вологість ґрунтів, тож посіви не настільки залежні від штучного поливу, зауважують в обласній асоціації фермерів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook