Окупанти на Донбасі вирішили поїти людей в «ДНР» водою з затоплених шахт (3 ФОТО)

По суті це отрута

Через війну та припинення роботи каналу «Сіверський Донець», значна територія так званої ДНР, фактично, вже довший час живе без нормального водопостачання. І з кожним роком проблеми тільки наростають.

Так, попри спекотне літо, вода в Донецьку подається за жорстким графіком та під дуже слабким тиском.

Знову, як і на початку літа, у віддалених від центру районах вода ледь піднімається до 4 поверху багатоповерхівок, тож люди вечорами – звично юрмляться біля кранів на вулицях.

Окупаційна влада, дивлячись на це, вирішила таки почати поїти мешканців Донбасу – водою із затоплених шахт, яку спеціалісти навіть місцевого водоканалу раніше відкрито називали «непридатною для пиття».

Через велику кількість солей та іонів важких металів вода, яку викачують з шахт, може – навіть після ретельного очищування – застосовуватися лише для технічних потреб.

 Однак на думку спеціалістів у ДНР вже ніхто не зважає: окупаційна влада вирішила вкласти понад 3,5 мільярдів своїх рублів в очисну систему, аби хоч якось покращити там ситуацію з водою.

Як зазначають проукраїнські Телеграм канали:

Ніхто не знає віддалених наслідків впливу такої води на організм людини!

 

Сама установка практично не перевірялася. Росіяни розпочинають новий експеримент над мешканцями окупованого Донбасу. Бо їх не шкода. Ну, і чим відрізняються росіяни від фашистів, які проводили експерименти над людьми в концтаборах? 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook