Експерти назвали продукт №1, який буквально блокує імунітет

Його споживання треба звести до мінімуму

Сюрпризу не буде – це цукор. Якщо виключити його з харчування зовсім – не вдається, то принаймні споживання треба звести до мінімуму. 

Споживання цукру або продуктів зі швидкими вуглеводами призводить: 

  • До браку вітаміну С. Хімічні сполуки молекули вітаміну С схожі за будовою з глюкозою. Якщо організм отримує одночасні вітамін С та глюкозу, то він обирає у першу чергу – глюкозу. 
  • Вітамін D таких умов майже не засвоюється. Цукор перешкоджає активації вітаміну D і зупиняє його синтез. 
  • Дефіциту цинку. Цукор перешкоджає засвоєнню цинку й призводить до того, що нирки починають виводити його у великій кількості. 

А для нормальної роботи імунної системи якраз й необхідний баланс вітаміну C, D та цинку.

Вітамін С збільшує мобільність лейкоцитів, а тому збільшує протистояння імунних клітин у боротьбі з патогенами. 

Вітамін D регулює імунітет та зменшує вплив патогенів. Якщо ж цього вітаміну бракує, інфекційне захворювання може тривати доволі довго. 

А цинк необхідний для лімфатичних тканин. Брак цинку, між іншим, є однією з причин недостатньої кількості лейкоцитів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook