Дуже смачний, простий у приготуванні Тертий Пиріг зі смородиною (РЕЦЕПТ)

Лише найпростіші інгредієнти і мінімум часу на приготування

Готується цей десерт надзвичайно просто і з продуктів, які можна знайти чи не в кожному домі. Виходить пиріг надзвичайно смачним

До речі, приготувати його можна і без горіхів, однак саме вони надають пирогу неймовірного аромату і в поєднанні зі смородиною утворюють ніжну соковиту начинку.

Рецептом тертого пирога зі смородиною на своєму каналі в YouТube поділилася фуд-блогерка Марія Михальченко.

Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка
  • розпушувач – 0,5 ч.л.
  • вершкове масло – 125 г
  • цукор – 2 ст.л.
  • яєчні жовтки – 2 шт.
  • ваніль – до смаку
  • сметана – 1 ч.л.

Начинка:

  • смородина – 200 г
  • цукор – 1-2 ст.л.
  • горіхи – 50 г

Приготування:

Борошно треба змішати з розпушувачем, а тоді - натерти до маси холодне вершкове масло. Перетираємо все до стану крихти.

Додаємо цукор, ваніль, сметану й жовтки.

Замішуємо тісто.

 

Близько третини готового тіста треба покласти у морозилку, а решту - рівномірно розподілити у формі, присипаній борошном, формуючи при цьому бортики.

Для начинки збиваємо смородину з цукром, отриману масу викладаємо у форму поверх тіста. Зверху додаємо горіхи.

Після цього дістаємо тісто з морозилки й натираємо на верхівку пирога

Випікати треба при температурі 160°С близько 45-50 хв.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook