Згодиться: Дуже смачні пиріжки на кефірі за 20 хв – наїдок для всієї сім’ї (РЕЦЕПТ)

Вам навіть не треба дріжджі, а начинку можна обрати на власний смак

Приготувати такі пиріжки не буде проблемою ані ввечері після роботи, ані на вихідних, коли справ і без того повно. Для начинки можна використати будь-які продукти, які до смаку саме вам чи вашим рідним, а смажити цю смакоту можна навіть на сухій сковороді.

У цьому варіанті будемо готувати традиційні смачні і ситні пиріжки з картоплею

Інгредієнти:

Для тіста:

  • кефір - 250 мл
  • яйце - 1 шт.
  • сіль - ½ ч.л
  • цукор - 1 ст.л
  • сода - ½ ч. л
  • олія - 20 мл
  • борошно - 400 г

Для начинки:

  • картопля - 500-600 г
  • цибуля - 1 шт.
  • сирки плавлені - 2 шт.
  • масло вершкове - 30 г
  • зелень, сіль, перець - до смаку

Приготування:

Виливаємо у миску кефір, додаємо сіль, цукор, соду і вбиваємо туди яйце. Добре все перемішуємо за допомогою вінчика. Тоді додаємо олію і ще раз перемішуємо, а після цього потроху засипаємо борошно.

У результаті отримуємо ніжне м'яке тісто, яке зовсім трохи липне до рук. Готове тісто накриваємо і даємо йому постояти, доки готується начинка.

Відварюємо картоплю у підсоленій воді, зливаємо воду, додаємо масло і все добре розминаємо - словом, робимо стандартне пюре.

Нарізаємо цибулю дрібними кубиками й обсмажуємо на олії до рум’яності. Тим часом подрібнюємо зелень і натираємо на крупній тертці сирки. Змішуємо це все й додаємо до картоплі, гарненько все розмішуємо.

Тісто ділимо на 10-12 частин - із кожного шматочка формуємо кульку.

За необхідності трохи припилюємо робочу поверхню і качалку борошном. Розкачуємо кульки, начиняємо їх столовою ложкою начинки і формуємо звичайний пиріжок.

Перевертаємо пиріжок швом вниз і трохи розкочуємо качалкою.

М'яке і податливе тісто не порветься, зате начинка рівномірно розподілиться по всій площі. Пиріжок має бути плоским, 2-3 см у висоту.

Відправляємо пиріжки на добре розігріту сковороду з олією (а можна і на суху, якщо вам так захочеться, пиріжки не повинні прилипнути). Обсмажуємо їх з обох сторін до утворення рум'яної скоринки на середньому вогні

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook