Дуже смачна і ситна вечеря за годину: готуємо гречку під шубою (РЕЦЕПТ)

Проста страва, яка не потребує особливих умінь

Ця смачна страва готується у духовці. Знизу будуть пасеровані цибуля та морква, тоді – будь-яке м'ясо (можна навіть взяти крильця або сосиски), гречка і нарешті – твердий сир  Рецептом поділилася українська фуд-блогерка Ольга Матвій.

Інгредієнти:

  • цибуля, морква – по 2 шт.
  • гречка – 350 г
  • сир – 200 г
  • курячі стегенця – 2 шт.
  • сіль, перець, паприка – до смаку
  • вода – 600 мл

Приготування:

Цибулю крупно нарізаємо та обсмажуємо до прозорості. Додаємо терту моркву. Готуємо 10-15 хв, помішуючи. Вимикаємо вогонь і підсолюємо.

Промиваємо гречку. Зі стегенець тим часом прибираємо кістки (а з сосисок - шкірку) та нарізаємо на невеликі кубики.

У форму для запікання викладаємо засмажку, розподіляємо по дну.

 

Окремо солимо, перчимо і додаємо паприку до м'яса, перемішуємо. Викладаємо на моркву з цибулею.

 

Зверху розподіляємо гречку, заливаємо теплою трохи підсоленою водою.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Накриваємо фольгою і запікаємо 30-40 хв. За 5 хв до готовності треба викласти тертий сир і зняти фольгу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook