Дуже простий і неймовірно смачний рецепт «сала в пакеті»

Новий варіант традиційної для українців закуски

Інгредієнти:

  • сало – близько 1 кг
  • приправа для сала – 1 пакетик
  • цукор – 1. ч.л.
  • сіль – 3-4 ч.л.
  • часник – 1 головка
  • мелений перець і приправа для шашлику – до смаку

Приготування:

Нарізаємо шматок сала на невеликі шматочки – такі, щоб після приготування їх можна було порційно діставати і з’їдати за раз.

У тарілці готуємо суміш зі спецій: висипаємо приправу для сала, додаємо кілька щіпок приправи для шашлику, цукор та сіль.

Сало обвалюємо у спеціях з усіх боків і перекладаємо у поліетиленовий пакет. Туди ж відправляємо залишки спецій і чорний мелений перець. Додаємо дрібно нарубаний (або чавлений) часник і перемішуємо його між шматочками.

Добре зав’язуємо пакет – щоб запобігти потраплянню води, можна навіть одягнути зверху іще один.

Кладемо пакет із салом у каструлю з водою, вмикаємо вогонь і доводимо воду до кипіння (з накритою кришкою). Варити сало треба близько 1,5 год на середньому вогні.

Опісля – вимикаємо вогонь і лишаємо сало в пакеті до повного охолодження води. Після цього перекладаємо сало у контейнер і ставимо у холодильник.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook