Дріжджі для паски на Великдень: як обрати та чому важливо не переплутати (ФОТО)

Правильний підбір дріжджів дуже важливий для смачної та вдалої випічки

Рецептів паски надзвичайно багато: з родзинками, з шоколадом, сирні, без цукру, заварні. Проте для всіх треба один інгредієнт – дріжджі.

Як правильно обрати цей ключовий інгредієнт та в чому різниця між сухими і живим дріжджами, пропонуємо вам дізнатися.

Як обрати дріжджі для паски

Класична правильно приготована українська паска має неперевершений запах хліба або солодкої здоби. Її готують лише з живих дріжджів. Важливо обирати свіжі дріжджі. Через старі дріжджі тісто може взагалі не вирости. 

Також зважайте на правильне зберігання продукту. Живі дріжджі мають лежати лише в холодильнику. 

Паска за класичним рецептом готується досить довго, на її приготування потрібен цілий день, оскільки живі дріжджі повільно працюють. Проте результат буде того вартий, великодня випічка буде пишною й надзвичайно ароматною, а головне — довго не черствітиме. 

Які дріжджі обрати, щоб зекономити час 

Якщо у вас немає багато часу для приготування паски, але ви хочете порадувати близьких таким святковим десертом, візьміть сухі швидкодіючі дріжджі. Завдяки їм готову великодню випічку можна отримати вже за кілька годин. 

З сухими дріжджами працювати простіше. Але, як і з живими, враховуйте, що вони не люблять гарячого — лише теплі інгредієнти.

Коли використовуєте сухі дріжджі, обов'язково дотримуйтеся інструкції. Варто слідкувати, щоб тісто не перебродило, адже тоді паска вийде занадто пористою й сухою. 

Джерело: lifestyle.novyny

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook