Доступна спеція зупиняє ріст ракових клітин, лікує серце і має безліч інших позитивних факторів

Передусім йдеться про зменшення запалення

Куркумін, що є активним інгредієнтом куркуми, допомагає знизити ризик захворювання на рак і зупиняє ріст пухлини, коли його призначають разом з іншими лікарськими засобами.

Куркума славиться лікувальними властивостями, а аюрведична література підтверджує, що її можна використовувати як противірусний препарат.

Вона містить велику кількість антиоксидантів. Лабораторні дослідження показують, що куркумін має протираковий вплив на пухлинні клітини. 

Дослідження також показують, що в країнах, де куркума широко використовується для харчування, онкологічна захворюваність нижче. Куркума зменшує пухлини та запалення.

Потужні антиоксиданти цієї спеції також знижують рівень холестерину у людей із серцево-судинними захворюваннями.

Куркуму можна вживати при лікуванні або для профілактики цілого ряду захворювань, включаючи діабет, підвищений холестерин, а також хворобу Альцгеймера. 

При прийманні куркуми як ліків звичайна доза становить 400-600 міліграмів, яку приймають три рази на день. Але, якщо куркуму вживати у їжу у великих кількостях, це може спричинити розлад шлунка, діарею, запаморочення та головний біль. 

Споживання у великих кількостях добавок із куркумою значно збільшує рівень оксалату в сечі, а це підвищує ризик утворення каменів у нирках, - попереджають фахівці.

Тож у всьому треба знати міру, і варто проконсультуватися з лікарем. 

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook