Допоможуть у спеку навіть без кондиціонера: які кімнатні рослини охолоджують повітря?

У списку їх 5

Ідеально для охолодження повітря в кімнаті підійдуть рослини, які полюбляють теплі й вологі місця.

Їхня терморегуляція працює так: під час поливання вони накопичують велику кількість вологи, яку потім віддають у повітря під час засушливого періоду.

Найбільше за цією характеристикою підходять сукуленти та пальми.

Ось які рослини вам потрібно тримати вдома, якщо потрібно охолодити повітря:

Фікус еластік – додатково ця квітка ще й поглинає формальдегід. Вона має доволі велике листя, яке має охолоджувальний ефект. Цей фікус росте у природі в Індії та Індонезії, любить світло, але не прямі сонячні промені.

Хризалідокарпус або пальма Арека – її батьківщиною є тропіки Азії. В природі вона може досягати 20 м заввишки, але в кімнаті ця пальма не виросте надто високою. Вона потребує багато тепла та світла. А ще не забувайте зволожувати її листя з пульверизатора.

Фікус бенджаміна – хоча його листя й невелике, проте його достатньо багато, що допомагає підтримувати повітря в кімнаті прохолодним і вологим. Ця рослина росте в Південно-Східній Азії, любить світло й тепло. Влітку її треба поливати двічі на тиждень і тримати в добре освітленому місці.

Сансевієрія – рослина з роду спаржевих, яку в народі часто називають «тещиним язиком». У догляді вона не примхлива, добре зростає в темних і сухих приміщеннях. Багато добрив чи води вона не потребує, а тому ідеально підходить для початківців. А ще сансевієрія відома своїми очисними властивостями.

Аглаонема – рослина з родини арумових, росте в тропічних регіонах Азії. Вона вирізняється блискучим зеленим листям, яке часто вкрите білими або сріблястими смугами чи плямами. З цього листя під час спеки випаровується багато вологи, чим забезпечується ефект охолодження.

Плюс аглаонеми ще й у тому, що вона не потребує особливого догляду. Поливати її треба помірно, щоб не залити корені. Вона добре зростає у вологому й теплому приміщенні, але може звикнути і до більш сухого середовища.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook