Домашня окрошка на квасі: легкий літній рецепт

А якщо ковбасу замінити м'ясом, то окрошка стане чудовою стравою для тих, хто стежить за вагою

Окрошка - це універсальний кулінарний продукт, який може бути супом, аперитивом або холодною закускою.

Як приготувати окрошку на квасі з ковбасою: рецепт

Вам знадобиться:

  • Картопля відварна - 500 г;
  • Ковбаса варена - 500 г;
  • Огірки - 500 г;
  • Редиска - 400 г;
  • Яйця - 5 шт.;
  • Зелена цибуля - 1 пучок;
  • Петрушка - 1 пучок;
  • Кріп - 1 пучок;
  • Квас, сметана, сіль – на смак.

Покрокове приготування:

  1. Промити і нарізати огірки дрібними кубиками. Старі овочі необхідно очистити від шкірки. Помістити в каструлю.
  2. Зняти з картоплі шкірку і нарізати дрібними кубиками. Додати в ємність з огірками.
  3. Натерти редиску на дрібній тертці. Так її смак буде більш виражений.
  4. Потім потрібно нарізати ковбасу і яйця і відправити до решти інгредієнтів.
  5. Нарізати зелень (цибулю, кріп і петрушку), додати в каструлю до решти продуктів і перемішати масу.
  6. Залити квасом на смак і додати сіль і сметану. Подавати страву зі сметаною. Для пікантності можна заправити холодний суп хроном.

Окрошка на квасі калорії

Калорійність окрошки - від 60 до 80 калорій.

Щоб зменшити кількість калорій і зробити продукт більш корисним, ковбасу можна замінити курячим філе або індичкою.

Окрошка з м'ясом на квасі стане чудовою стравою для тих, хто стежить за вагою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook