Домашній майонез за декілька хвилин: перевірені рецепти (РЕЦЕПТ)

Прості способи приготування популярного соусу в домашніх умовах

Цей соус можна використовувати як заправку під час приготування салатів і різних страв, так і подавати окремо до вже готових страв.

Щоб майонез вийшов густим і смачним, дуже важливо, щоб всі інгредієнти, що використовуються для його приготування, були свіжими й кімнатної температури.

Інгредієнти

  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Олія – 1 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Лимон - 1/8 шт
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Спосіб приготування

Підготуйте необхідні інгредієнти. Для правильної консистенції майонезу всі продукти повинні бути однакової кімнатної температури. Влийте олію в чашу для збивання. Туди ж додайте гірчицю, сіль, цукор. Влийте сік лимона. Це приблизно 1 ст. л. Вбийте в чашу яйце. Опустіть у чашу занурювальний блендер на саме дно так, щоб він повністю покрив жовток. І починайте збивати на високій швидкості.

Інгредієнти:

  • 150 мл молока 2,5 %-ної жирності
  • 300 мл соняшникової олії
  • 2-3 ч. л. гірчиці
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль і цукор за смаком

Спосіб приготування

Молоко кімнатної температури влити в ємність для блендера. Додати соняшникову олію і збивати блендером доти, доки не утвориться густа емульсія. До готової суміші додати сіль, цукор, гірчицю, сік лимона і збивати ще 5 секунд.

Інгредієнти:

  • 6 перепелиних яєць
  • 150 мл соняшникової олії
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. цукру
  • 0,5 ч. л. гірчиці
  • дрібка чорного меленого перцю
  • 1 ст. л. соку лимона
  • зелень за смаком

Спосіб приготування

Яйця, сіль, цукор, гірчицю і перець змішуємо і збиваємо блендером протягом хвилини. Потім потрохи додаємо олію доти, доки майонез не загусне. До готового майонезу додаємо сік лимона, ще раз збиваємо і змішуємо з зеленню. Отриману суміш ставимо в холодильник, щоб вона загусла.

Господиням на замітку

Якщо ви бажаєте отримати більш гострий майонез, можна замінити традиційну гірчицю гірчичним порошком.  Якщо не хочете, щоб ваш майонез гірчив, краще скомбінувати оливкову і соняшникову олію, оскільки оливкова олія може давати гіркоту.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook