Домашні вареники проти магазинних - які дешевші? (ЕКСПЕРИМЕНТ)

Що на рівненському ринку дешевше: вареники чи інгредієнти для їх приготування?

Ми вирішили дізнатись, які вареники дешевші - домашні чи куплені. Для цього спершу відправилися на ринок, щоб провести закупи та підрахунки.

На ринку вареники продаються в кількох місцях. Та це, мабуть, найпопулярніше, адже тут найбільш адекватні ціни.

Ціни на готові вареники:

вареники з картоплею - 19.50 грн

вареники з капустою - 19.50 грн

вареники з картоплею та грибами - 23.10 грн

вареники з лівером - від 40 до 60 грн, залежно від якості та місця, де їх продають

вареники з сиром - від 40 грн (та і сам сир - від 45 грн домашній)

Ціну ми дізналися, тепер час приготувати вареники.

Начинку до них ми купили у привітної пані Валентини, у якої величезний асортимент різних маринадів та салатів.

Ми купили квашеної капусти у пані Валентини, яка коштує 5 грн за 100 грам.

Взагалі, у неї можна купити будь-яку страву за ціною від 5 до 10 грн за 100 грам.

 

До речі, зараз ціна на овочі з городу (буряк, капуста, морква, картопля, цибуля) - від 5 грн за кілограм.

Починаємо готувати вареники.

Інгредієнти:

Масло, 50 г – 5 грн

Квашена капуста, 300 г – 15 грн

Одне яйце - 1.50 грн

Картопля, 500 г - 2.5 грн

Цибуля, 200 г – 2 грн

Борошно, 700 г - 8.40 грн

Сушений кріп, 5 г - 2 грн

Сіль, перець - за смаком.

Склянка води для тіста

Для початку, посоливши воду, відваримо картоплю. Коли вона буде вже майже готова - присипаємо її зверху кропом. На рафінованій олії підсмажимо цибулю.

Коли картопля зварилася, зливаємо воду, висипаємо піджарку та додаємо масло і ретельно працюємо товкачиком - пюре стане ніжним, смачним та вершковим. А капусту ми протушкували, додавши в неї трішки гірчиці в зернах та посмаживши кілька шматочків м'яса.

Замішуємо тісто. В муку додаємо яйце, дрібку солі і виливаємо спочатку півсклянки з водою. Розмішуємо. Якщо тісто буде дуже сухим, додайте ще трохи води. Після чого розкачуємо качалкою великий і тонкий лист тіста.

Склянкою вирізаємо кружечки. На цьому етапі потрібно діяти швидко, адже тісто підсихає.

Ліпимо вареники.

Cтавимо каструлю з водою на газ, коли закипить - можна кидати вареники і варити 10 хвилин.

 

У нас вийшло 38,40 грн за 2 кілограми домашніх смачних вареників, а отже кілограм коштує 19.20 грн.

На ринку можна купити готові напівфабрикати за 19.50 грн. Щоправда, на смак вони будуть зовсім іншими. Але, якщо не хочеться морочитись біля плити – у такому разі ідеально підійдуть куплені. Проте ваші близькі, рідні і гості неодмінно оцінять вареники домашнього приготування. Однозначно домашні вареники смачніші!

Тому, якщо важлива швидкість - куплені вареники цілком підійдуть, а якщо смак - домашні кращі. В обох випадках ви не переплатите, щоправда, доведеться пожертвувати або смаком, або швидкістю.

 

Усім приємного настрою, їжте смачні домашні вареники!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook