Домашні все зметуть за 15 хвилин! Найсмачніші вергуни не кефірі

Ділимось ідеальним рецептом

Пропонуємо вам приготувати дуже смачні хрусткі коржики-хрусти. Вони розлітаються з тарілки блискавично!

Смакує як дорослим, так і діткам! Ну, просто знахідка, а не рецепт. Ще й продукти всі під рукою.

Інгредієнти:

  • 125 мл – сметани
  • 125 мл –  кефіру
  • 25 г –  масла
  • 1 – яйце
  • 50 г – цукру
  • ванільний цукор – 1 шт.
  • 1/2 ч. л. – соди, погашеної оцтом
  • 350-400 г – борошна
  • цукрова пудра
  • олія для смаження

Збиваємо міксером яйце з цукром та ванільним цукром.

В миску насипаємо борошно та додаємо розтоплене масло або маргарин, сметану і перемішуємо.

Вливаємо кефір та збите яйце, замішуємо тісто.

Готове тісто накриваємо рушничком та залишаємо відпочити у теплому місці на 20 хвилин.

Розкачуємо тісто на рівній поверхні присипаній борошном, нарізаємо прямокутники. У центрі кожного прямокутника робимо невеличкий надріз.

Формуємо вергуни, завертаючи один край тіста всередину.

В каструлю наливаємо олію, підігріваємо та відправляємо вергуни, обсмажуємо з обох сторін до золотистого кольору.

Тоді викладаємо їх на паперовий рушничок, щоб він забрав зайвий жир.

Посипаємо вергуни цукровою пудрою і смакуємо!

Джерело: Абетка рецептів

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook