Домашні цукерки початку 90-х років, смак дитинства. З недорогих продуктів виходять, наче магазинні

А головне – без хімії

На початку 90-тих років мами та бабусі постійно шукали способи почастувати своїх ласунів. Шоколадки були дорогі і не у кожному магазині, тож господині готували цукерки самостійно.

Пропонуємо і вам приготувати їх, вони безпечні, адже не містять хімічних добавок.

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 250 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 150 г
  • Вода – 350 – 370 г
  • Какао – 5 – 6 ст ложок
  • Мелені волоські горіхи – 3 ст ложки + для обсипання

Нам знадобиться дві сковороди. У меншій сковороді розтоплюємо вершкове масло, висипаємо сюди манну крупу і обсмажуємо все протягом 4-5 хвилин.

Одночасно в окрему більшу сковороду висипаємо цукор, какао, наливаємо воду і доводимо все це до кипіння.

Викладаємо обсмажену манну крупу в сковороду з водою, цукром та какао. Постійно помішуючи на невеликому вогні, готуємо все це 5-6 хвилин.

Вимикаємо плиту та за бажанням додаємо подрібнені горіхи. Горіхи можуть бути будь-які.

Добре все перемішуємо і чекаємо, коли маса трохи охолоне.

З теплої маси формуємо цукерки – кульки розміром із невеликий волоський горіх. Щоб цукерки вийшли красивими, обвалюємо їх у мелених горіхах. Замість горіха можна взяти кокосову стружку, цукор.

Викладаємо цукерки в один шар і даємо їм повністю охолонути за кімнатної температури. А потім прибираємо їх у холодильник до повного застигання.

Смачного!

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook