Додайте це в холодну воду – і квашена капуста буде соковитою і хрумкою: Рецепт, яким користувалися наші бабусі

Перевірений спосіб приготування квашеної капусти

Квашена капуста готується просто і швидко. А, якщо додати у маринад правильну кількість солі і цукру, вона вийде соковитою і хрумкою.

Інгредієнти:

  • Продукти на банку об'ємом 3 л:
  • 2–2,5 кг – капусти;
  • 3 шт – лаврові листи;
  • 7 – горошин чорного перцю;
  • 1 – морквина.

Маринад:

  • 1 л – кип'яченої охолодженої води;
  • 1 ст. л. – солі;
  • 1 ст. л. – цукру.

Капусту подрібніть. Моркву натріть на тертці.

В 1 л води додайте сіль та цукор.

Перемішайте капусту з морквою.

У банку додайте перець горошком і заповніть її капустою. Утрамбуйте. Залийте маринадом, не доливаючи до верху.

Банку поставте у глибоку миску й залиште на три дні.

Під час ферментації щодня проколюйте капусту ножем або виделкою до самого дна банки, щоб вийшов газ.

Піну з капусти потрібно регулярно й ретельно знімати.

Після того як піна перестане з'являтися, а розсіл у банці стане прозорим, капусту можна їсти.

Джерело: gordonua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook