До борщу і тушкованих страв: готуємо вдома смачний томатний соус на зиму (РЕЦЕПТ)
Він точно буде смачнішим за купований, та й кориснішим
Цей неймовірний томатний соус готується з болгарським перцем. Можливо, саме тому він виходить настільки смачним!
Спробуйте й ви!
До речі, можна приготувати і пів порції домашнього соусу із томатів – просто візьміть удвічі менше від вказаної кількості інгредієнтів.
Інгредієнти:
- помідори - 5 кг
- цибуля - 5 шт.
- болгарський перець - 5 шт.
- сіль - 2,5 ст.л.
- цукор - 1-1,5 склянки
- оцет - 100 мл
- гострий червоний перець - 1 ч.л.
- чорний перець – ½ ч.л.
Приготування:
Помідори, цибулю і болгарський перець промиваємо. Помідори за бажанням ще й обдаємо окропом, не забувши попередньо зробити на них надрізи, і знімаємо шкірку. З болгарського перцю вирізаємо насіннєву коробку і білі прожилки, а цибулю очищаємо від лушпиння.
Важливо! Всі овочі нарізаємо досить крупно.
Викладаємо їх у велику каструлю і тушкуємо під закритою кришкою приблизно годину. Знімаємо з вогню і чекаємо, доки маса охолоне. Потім зливаємо зайву рідину й перетираємо через сито.
В отримане пюре додаємо сіль, цукор, чорний і червоний перці, а також оцет. Ставимо на плиту і проварюємо ще близько 30 хв.
Тим часом підготуємо банки та кришки. Миємо їх у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. Стерилізуємо в духовці – ставимо все на решітку в холодну духовку та вмикаємо температуру 150-180°С. Після того, як духовка нагріється, чекаємо приблизно хв.
Розливаємо киплячий соус у стерильні банки та закриваємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою або пледом до повного остигання. Потім прибираємо в темне прохолодне місце аж до зими.
Джерело: theLime
Радіо Трек: НОВИНИ